Kultúra

2014.07.08. 15:35

Se veled se nélküled, sok zenével

Dunaújváros - Garantált sikerrel folytatódik a Petőfi Művészeti Liget kínálata pénteken este. Neil Simon Marvin Hamlisch: Kapj el! című kamaramusiceljével érkezik a Békéscsabai Jókai Színház.

Balla Tibor

Több összetevő is garantálja a kellemes, szórakoztató estét. Egyrészt Neil Simon az amerikai vígjáték megkérdőjelezhetetlen királya. Marvin Hamlisch pedig az amerikai színpadi és filmzene minden létező díjjal (Emmy -, Grammy-, Oscar - , Tony - és Pulitzer-díj) kitüntetett kivételes tehetségű alkotóművésze. Az előadás létrehozói közt is akadnak védjegyes nevek, mint például Szomor Györgyé, aki zenészként, énekesként is letette már a garast, de színpadon is láthatta már a dunaújvárosi közönség Frank Sinatraként. A másik főszereplő, Balogh Anna pedig kétszer lett Az Év Musical - színésznője, legtöbb alakítása a Madách Színházhoz kötődik. A Seregi Zoltán rendezte előadást, a They re Playing Our Song - ot több címmel is játszották, például az Operett Színházban 1984 - ben A mi dalunk szól címen, vagy a Madách Színházban Édeskettes hármasban címmel.A Békéscsabai Jókai Színház 2011 novemberében mutatta be ezúttal Kapj el! címen, mely az egyik benne szereplő dal címe és a szereplők közti fogócskára, a se veled se nélküled viszonyra is utal. Egy dalszövegíró és egy zeneszerző egyre bonyolódó kapcsolatába pillanthatunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!