Sport

2014.07.08. 15:45

Torna négy megye kézilabda válogatottjainak

Keszthely, Hévíz - A hétvégén négy megye férfi és női kézilabda válogatottjainak rendeztek tornát a két városban.

Góth Imre

Zömében pályafutásuk elején járó játékosok léptek pályára a viadalon, mely méltó folytatása volt az öt éve, Szolnok megyében megrendezett első hasonló tornának.

A veszprém megyeiek: a férfiak arany-, a nők bronzérmet nyertek. Fotó: Góth Imre

– A zalai csapatok szépen helytálltak – összegzett Varga Sándor, a ZMKSZ elnöke. – Köszönöm a szervezőtársaknak, a támogatóknak, a megyei és települési önkormányzatoknak a segítséget, amivel lehetővé tették, hogy házigazdái lehettünk a tornának. Jól szolgálta az alapoktól építkező kézilabda sportot.

– A torna elérte célját – folytatta Császár József, a ZMKSZ elnökségi tagja, a rendezvény főszervezője. – Jó mérkőzésekkel, sikeres tornával tudtuk megmutatni magunkat. Jövőre Szolnokon már 12 csapattal folytatódik a megye-válogatotti találkozó.

A tornát Bódi Dezső (MKSZ) főtitkár is meglátogatta és a ZMKSZ vezetősége örömmel mutatta meg neki a Keszthelyre tervezett többfunkciójú csarnok helyét és a hozzá kapcsolódó elképzeléseiket. A beruházás eredményeként – ha zöld utat kap a terv – válogatott és nemzetközi tornáknak adhat otthont a kézilabdacsarnok.

A tornát a nőknél Bács-Kiskun, a férfiaknál pedig Veszprém megye csapata nyerte meg. A zalai együttesek mindkét nemben az ötödik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!