Foci

2014.07.08. 17:30

A Gutorfölde csak kilenc gólt kapott otthon

Zalaegerszeg - A 2013/2014-es labdarúgó megyei másodosztály déli csoportjának a bajnoki címe az utolsó fordulóban dőlt el. A 94. percben szerzett Lecsek László gólnak köszönhetően a Sportklub Gutorfölde együttese nyerte az aranyat.

Bozó Péter

A gutorföldei csapat az egész őszt veretlenül hozta le és négypontos előnnyel vonulhatott a téli pihenőre. Az élre csak a 9. fordulóban álltak, hiszen több csapat is jól kezdte az évet, többek közt az a Zalakomár, akikkel az egész bajnokság során kiélezett harcot vívott az aranyéremért a Gutorfölde. A 18. játéknapra már nyolc pont is volt az e-lőny, de a következő fordulóban, Rédicsen megszakadt a csapat veretlenségi sorozata, miután 4 1-es vereséget szenvedett. Az első helyet nem kellett ugyan átadniuk másnak, de a szezon végére 1 pontra olvadt a különbség a második Zalakomárral szemben és az utolsó forduló döntött a bajnoki cím sorsáról. Végül hiába nyert az üldöző Borsfán 2 1-re, a Gutorfölde is behúzta a Tófej elleni hazai mérkőzését, bár a győzelmet jelentő gólt csak a 94. percben tudta megszerezni Lecsek László, de ez elég volt az aranyéremhez.

Első sor (balról): Nyakas István technikai vezető, Lendvai Gábor, Nyakas Barnabás, Lecsek László, Nyakas Bence, Papp Szabolcs, Keresztúri Balázs, Lendvai Tamás, Jakab Gergő, Bek Máté, Bakos Csongor, Ferecskó Béla szakmai segítő, Horváth Attila. Hátsó sor: Pencz László, Durgó Péter, Varga Róbert vezetőedző, Csahók Zsolt, Józsa Richárd, Sebők Ferenc, Bakonyi Bálint, Trajtli Szabolcs, Józsa Krisztián, Farkas Patrik, Piller János sportelnök Fotó: Sportklub Gutorfölde

A hazai pályán elért eredményeik szerint viszont nem a gutoriak az elsők, mivel 12 győzelem mellett 2 döntetlen és 1 vereség a mérlegük és 40 rúgott gól mellett 9-et kaptak, valamint 38 pontot szereztek, míg a Zalakomár 43 egységet gyűjtött otthon. A bajnoki cím végül a jobb idegenbeli mérlegnek köszönhető, hiszen itt 33 pont áll a bajnok neve mellett, 54:15-ös gólkülönbséggel, míg az üldözőnek 27-et sikerült szereznie.

A legeredményesebbek a második játékrész első negyedórájában voltak a gutorföldeiek, a 94 rúgott gólból 22-őt ekkor szereztek, míg a félidő vége se volt rossz, ekkor 19 találat született. A bajnokság során egyetlen alkalommal fordult elő a csapattal, hogy a ráadásban talált be, mégpedig a már említett 30. fordulóbeli mérkőzésen, míg három alkalommal nem sikerült a játékosoknak a gólszerzés, ősszel a Bak vendégeként, míg tavasszal hazai pályán a megerősödött Páka ellenében, valamint Zalakomáron nem lőttek gólt a gutoriak.

A csapat védekezése is kiemelkedő volt a bajnokság során, a mérkőzések több mint felén, 16 találkozón nem kapott gólt a csapat és csupán hét olyan mérkőzés volt, amikor egynél többször tudott betalálni az ellenfél a gutoriak kapujába. Két olyan csapat volt, amelyik a bajnokság során egyáltalán nem talált a gutori kapuba, ez az Újudvarnak és a Felsőrajknak nem sikerült Nem is meglepetés, hogy összesen 24 gólt kaptak a 30 meccsen, ami 0,8-as átlag mérkőzésenként. A legtöbb gólt a 45. és a 60. perc között kapták, amikor is hatszor talált be az ellenfél, míg a legjobbak ezen a téren az első 15 percben voltak, hiszen ebben az időszakban csupán két gólt engedélyezett a védelem. Összességében az első félidőben 38 gólt rúgtak és 11-et kaptak, míg a másodikban 55 szerzett találat mellett 13 kapott a mérlegük. Igaz, nem az ő védelmük volt a legjobb a szezonban, mivel a Zalakomár csupán 21-et kapott, viszont még így is kiemelkedően teljesített a csapat a 2013/2014-es szezon folyamán.

A legnagyobb győzelmet a csapat az Újudvar ellen aratta idegenben, a 12 0-ás sikerből Csahók Zsolt négy, Nyakas Bence három, Bek Máté kettő, valamint Bakonyi Bálint, Lecsek László és Pencz László egy-egy góllal vette ki a részét. Vereség szempontjából a legrosszabb eredménye a csapatnak a tavaszi, hazai pályán megvívott mérkőzés a Páka ellen, amikor már a 26. percben kialakult a 3 0-ás vég-eredmény.

Házi góllövőlista:

15 gólos: Kocsis Bálint.

14: Bek Máté.

13: Lecsek László.

12: Csahók Zsolt, Nyakas Bence.

11: Keresztúri Balázs.

6: Bakonyi Bálint.

3: Balog Szabolcs.

2: Bakos Csongor.

1: Farkas Patrik, Horváth Attila, Papp Szabolcs, Pencz László, Sebők Ferenc.

Címkék#Gutorfölde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!