Foci

2014.07.08. 17:30

Mind a 15 hazai mérkőzését megnyerte a Csácsbozsok-Nemesapáti

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó II. osztály Északi-csoportjának bajnoka a Csácsbozsok-Nemes-apáti lett, miután egy szenzációs, 21 győzelemből álló sorozatot produkált.

Bozó Péter

A 9. fordulóban a Zalaszentiván ellen kezdték el és a 29. játéknapon a Nagykapornak elleni győzelemmel be is biztosították a bajnoki címüket.

A Csácsbozsok-Nemesapáti együttese jól kezdte a 2013/2014-es idényt, az első öt mérkőzését megnyerte, így hamar, már a 3. játéknap után az élre állt. A hatodik fordulóban a fő rivális Gyenesdiás vendégeként aztán egy 2 0-ás vereséget szenvedtek, majd a Vonyarcvashegy legyőzése után a Böde otthonában is pont nélkül maradt az együttes, így nyolc mérkőzés után a harmadik helyre csúszott vissza. Ez után viszont beindult a csapat, a következő 21 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte és többek közt az üldöző gyenesdiásiaknak, valamint a Bödének is sikerült visszavágniuk az ősszel elszenvedett vereségért.

Az Északi-csoport 2013/2014-es szezonjának küzdelmeit a 21 mérkőzéses győzelmi sorozatának köszönhetően a Csácsbozsok-Nemesapáti nyerte. Képünkön a nagykapornaki 3 1-es győzelem után ünnepli a csapat az aranyérmet az utolsó előtti fordulóban Fotó: Katona Tibor

A 21. fordulóban aztán újra az élre állt a Csácsbozsok-Nemesapáti és az utolsó előtti játéknapon a Nagykapornak elleni 3 1-es sikerrel sorozatban a 21. győzelmét aratva matematikailag is bebiztosította a bajnoki címet. A záró játéknapon még egy 3 2-es vereség is belefért Keszthelyen, hiszen ez már nem veszélyeztette az első helyet, igaz, győzelemmel szebb lett volna a búcsú az évtől, de a kupában elért menetelés sokat kivett a csapatból és a bajnokság végére elfáradtak.

Az eredményeket tekintve hazai pályán az egész bajnokságban veretlen tudott maradni a csapat, sőt, mind a 15 találkozójukat meg is nyerték, továbbá 52 rúgott gól mellett mindössze 12-őt kaptak. Idegenben a 12 győzelem mellett három vereséget is elszenvedett a Csács-Nemesapáti, de a gólkülönbség hasonló, 51 szerzett, 13 kapott találat.

A legeredményesebbek a második félidő végén voltak a játékosok, összesen 24 gólt szereztek ebben az időszakban, de ehhez hozzátartozik, hogy az Egervár elleni 14 0-ás győzelem alkalmával hétszer is betaláltak az ellenfél kapujába. A 31. és a 45. perc között is szépen teljesített a csapat, 21 találat áll a Csács-Nemesapáti neve mellett, míg három alkalommal a mérkőzés hosszabbításában szereztek gólt a játékosok. Az egyik ilyen eset a 20. fordulóban történt, amikor a mérkőzés elején hátrányba kerültek a Police-Ola vendégeként, de végül sikerült megfordítani és a 95. percben, Sziráki Péter találatával meg is nyerni a mérkőzést. Amennyiben a félidőket nézzük, az elsőben 49, a másodikban pedig 54 gól született, ebből is jól látszik a csapat kiegyensúlyozottsága a bajnokság folyamán. Az egész szezon során csupán két olyan találkozó volt, amikor nem sikerült betalálnia a játékosoknak, a Gyenesdiás elleni 2 0-ás és a Bödével szembeni 1 0-ás vereség alkalmával, még az őszi szezon folyamán.

A védelem is jól állt a lábán az egész szezonban, mindössze 24 gólt kapott a 30 mérkőzésen az együttes. Az első félidő utolsó és a második játékrész első negyedórájában is 5-5 alkalommal kapitulált a hátsó alakzat és egyik találkozón se fordult elő, hogy bármely 15 perces intervallumban egynél többször a kapuba találjon az ellenfél. Összesen 12 olyan meccs volt, amikor egyáltalán nem kapott gólt a csapat, ami szintén szép teljesítmény. A Zalaszentiván, a Cserszegtomaj és az Egervár egyáltalán nem tudott gólt szerezni a Csácsbozsok-Nemesapáti ellen a bajnokság folyamán.

A legnagyobb győzelmet az Egervár ellen érte el a csapat, amikor 14 0-ra győztek, míg vereség szempontjából a 2 0-ás gyenesdiási mérkőzés a legrosszabb eredményük.

Házi góllövőlista:

17 gólos: Bita Mátyás.

15: Horváth Ádám.

12: Sziráki Péter.

11: Somodi Sándor.

8: Lepár Tamás.

7: Horváth Péter, Nyári Attila.

5: Kinder György, Somogyi Rudolf.

3: Kámán Martin, Makasics Dániel.

2: Szeglet Krisztián, Szegleti Szabolcs, Vass Krisztián, Zsédely Attila.

1: Hideg András, Horváth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!