Hírek

2014.07.08. 18:26

Elsejétől megbízott

Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat. Összesen nyolcan tartják meg a pozíciójukat, közöttük van Harangozó Bertalan is.

Farkas Eszter

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent miniszterelnöki határozat értelmében a kormányfő – Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – nevezte ki a kormánymegbízottakat július 1-jei hatállyal. Összesen nyolcan tartják meg a pozíciójukat, közöttük van a Vas megyei Harangozó Bertalan is. A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A mostani kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt. A kormánymegbízott további munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, a megszigorított szabályok szerint nem lehet országgyűlési képviselő sem, továbbá helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, polgármester, megyei közgyűlés elnöke, főpolgármester, alpolgármester, megyei közgyűlés alelnöke, főpolgármester-helyettes, nemzetiségi önkormányzat elnöke és nemzetiségi önkormányzati képviselő sem. Tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet végezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!