Sport

2014.07.09. 09:25

Pars egyéni csúcsa, Orbán ötödik helyen

A veszprémi Orbán Éva ötödik helyen végzett a Székesfehérváron rendezett Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj női kalapácsvető számában.

Horváth Gábor

A VEDAC sportolója 70,45 méteres teljesítményével végzett az ötödik helyen a remekül sikerült nemzetközi atlétikai viadalon. A számot a lengyel Anita Wlodarczyk nyerte 75,53 méteres dobásával. A másik veszprémi induló, a mindössze 17 esztendős Bácskay Zsófia (Continent Company) 63,47 méterrel a 11. pozícióban zárta a megmérettetést.

Orbán Éva Fehérváron hetven méter feletti eredményt ért el (Fotó: Penovác Károly)

A férfi kalapácsvetőknél Pars Krisztián-siker és fantasztikus egyéni csúcs született, az olimpiai bajnok szombathelyi versenyző 82,49 méterre repítette a szert. Nem mellesleg ez volt a világ idei legjobbja.Ami a kiemelkedő magyar eredményeket illeti, mindenképpen meg kell említeni Kővágó Zoltánt is, aki kétéves eltiltása után visszatérve diszkoszvetésben 64,72-es dobással szerzett aranyérmet a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!