Vál

2014.07.09. 13:50

A játék szeretete Válon, a világbajnokság idején

Vál - A kicsik félórás meccseket játszottak, a hatvanas öregfiúk azonban bírták az iramot. Az NB II-es Siófok és az Aqvital-Publo Csákvár mérkőzése zárta a kétnapos baráti tornát mondhatni sporttársasági eseményként.

Zsohár Melinda

Néhányan csodálkoztak, hogy a futballrajongó séf, Marton József mit remél a labdarúgó világbajnokság idején? Kétnapos focitorna vidéken? Lesz résztvevője és nézője? Az aggodalom feleslegesnek bizonyult, bár kétségtelen, hogy a váli futballpályán zajló meccsek idején a világhírességek épp pihentek.

Marton József tavaly hívta életre hagyományteremtő szándékkal a Válvölgye Étterem Kupa elnevezésű baráti futballtalálkozót, amelyet a sikerre való tekintettel idén is megismételtek. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága örömmel köszöntötte az egykori felcsúti futballista, Marton József szervezésében zajló színvonalas rendezvényt, s a díjakat, okleveleket adta hozzá. Első megkeresésre elfogadta a váli meghívást Schneider Béla igazgató. Nézőben sem volt hiány, családias, baráti hangulatban jöttek-mentek a környékről, s messzebbről a kétnapos sportrendezvényen. (Megemlítendő: Vál nagyközség, mielőtt megsértődne bárki a falusi foci kiszólásért!)

- Gyerekek és amatőrök, megyei másodosztályú csapatok hivatalosak többségükben a Válvölgye Étterem Kupára, olyanok, akik szívből, csak szabadidejükben hódolnak szenvedélyüknek - mondta el a házigazda Marton József.

Az étterem vezetője ötvenen túl sem hagyta abba a sportolást, fia, Marton Henrik a Komárom-Esztergom megyei Bakonyszombathely kapusa, és kisgyerekeket edz. A családban nagy szerelem a futball, az örömfoci, amely nagy tét nélkül is fontos, hangsúlyozza az örök focirajongó, sportbecenevén Bogyesz sporttársai sokan így ismerik még Felcsútról.

A váli és a tatabányai öregfiúk mérkőzésén az előbbiek tíz-tizenöt évvel fiatalabbak voltak, igaz, mindig amatőrök, sosem profik. A hatvanon felüli tatabányai old boyok között azonban egykori NB-I-esek is pályára léptek, mint Csapó Károly, Kiss Imre és Szabó György. Utóbbi a Tatabánya színeiben ötszáztíz alkalommal játszott NB I-es bajnoki mérkőzést. A meccs a házigazda Vál 2-0-as győzelmével végződött. A második napon az U14-es Martonvásár, Szár, Bakonyszombathely és Vál 30 perces mérkőzéseivel folytatódott, bőven potyogtak a gólok. Az utánpótlás csapatok közül a száriak lettek a legjobbak.

A felnőtteknél a megyei I. osztályú Martonvásár és Szár összecsapása a martonvásáriak 5-1-es győzelmével végződött, Tavaly a száriak vitték el a Válvölgye Étterem vándorkupáját, egy év múltán a martonvásáriaknak adták tovább azt. A trófeát Marton Józsefné, a váli háziasszony adta át az ezúttal legjobban teljesítő csapatnak. Az irányított sorsolással lefolytatott megyei II. osztályú mérkőzéseken, harmadik helyen végzett Vál, 4. lett Bakonyszombathely, az előbbi 4-2-es győzelmével. Este a zárómeccset az NB II-es Siófok és Csákvár játszotta, Jakab Zoltán játékvezetésével. A Siófok 1-0-ás győzelemmel záruló viadalt figyelemmel követte Nagy Sándor, a Csákvár elnöke, Bognár György vezetőedző, ötvenszeres volt magyar válogatott, valamint Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója. A lényegében felkészülési mérkőzésen mintegy 500 néző vett részt a szép környezetben fekvő, gondozott váli futballpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!