Sportvilág

2014.07.09. 13:50

Foci vb 2014 - Király Gábor szerint a németeknek most minden összejött

Az 1860 München válogatott kapusa, Király Gábor óriási eufóriát tapasztalt Németországban a Brazíliai elleni elődöntő után.

Tóth Gábor

A Haladásban nevelkedett 90-szeres válogatott kapus már hosszú évek óta Németországban légióskodik, így testközelből élheti meg a német ünneplést a Brazília elleni elsöprő siker után.

Király Gábornak tetszik a német csapat futballja. Fotó: Maitz Kinga

– Most, hogy ritkulnak a meccsek a vb-n, már én is egyre többet ülök le a képernyő elé – árulta el Király Gábor. – Természetesen láttam a Brazília elleni német diadalt. A németeknek nagyon kijött a lépés, szinte minden sikerült nekik. De természetesen nincs ekkora különbség a csapatok között. Ha még egyszer játszanának egymással, nem biztos, hogy hasonló eredmény születne – sőt, biztos, hogy nem születne hasonló eredmény. A szerdai Blikk, Németország egyik legolvasottabb napilapja megadta a módját az ünneplésnek. Szavak nélkül – állt a címlapon. Majd hét oldalon keresztül minden gólnak egy egész oldalas fotót szentelt. Sok ideje légióskodom, de még sehol nem tapasztaltam, hogy a futball ennyire háttérbe szorított mindent, politikát, gazdaságot, bulvárt. Esténként az utcák tele vannak tévét néző szurkolókkal. Az erkélyek, az autók fel vannak lobogózva. Ha a németek játszanak és gólt rúgnak, morajlik az egész város. Ezt az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az 1993-as FTC–Haladás Magyar Kupa döntőjében Kovács „Tüdő" Sándor a 89. percben gólt rúgott a Fradinak. Akkor az egész Derkovits lakótelep egy emberként üvöltött fel. De érdekes a média, néhány hete, amikor a nyolcaddöntőben a Nationalelf csak nagy nehezen gyűrte le Algériát, szó sem volt ünneplésről, dicsérő hangokról. Igaz, a szurkolók akkor is elégedettek voltak, hiszen nyert, továbbjutott a csapatuk. A német válogatott azzal a feladattal kelt útra Brazíliába, hogy legalább a dobogón kell végeznie. Véleményem szerint ez a csapat akár világbajnok is lehet. De a döntőben akkor lesz talán könnyebb dolga, ha a másik ágról Argentína jut be a fináléba. A hollandok stílusa szerintem nem fekszik a németeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!