Hírek

2014.07.09. 14:30

Nem a nem

A média nagy része a napokban kellő és indokolt vehemenciával fogadta és tálalta azokat a felméréseket, amelyek arról szóltak, hogy a férfiak és nők keresete között nemhogy csökkenne Magyarországon a távolság, hanem inkább nő.

Halmágyi Miklós

Valódi és elfogadható magyarázat tulajdonképpen nem létezik, képletesen szólva egy egész társadalom rándítja meg a vállát, ha a kérdés szóba kerül, és azt mondja: csak. A kiadónk által megalapított Prémium magazin legfrissebb, nyári számában Kiss Katalin, a MAM Hungária Kft. ügyvezetője beszél többek között arról, hogy milyen nőként vezetőnek lenni, de aki figyelmesen elolvassa az interjút, az látni fogja, hogy valójában nem tesz különbséget, nem beszél férfi és női vezetőkről, vezetőkről beszél, vagy inkább csak úgy egyszerűen az emberekről. Nem véletlenül őt kérdeztük a témáról, hiszen ha van pozitív példa az országban és a megyében, akkor a MAM mindenképpen az. Mégis a felületes olvasó számára akár úgy is tűnhetett, hogy a MAM neve összekapcsolódik a joggal kárhoztatott fenti gyakorlattal. Ismerve persze a cégnél alkalmazott elveket, az ott dolgozó lányok, asszonyok (és férfiak) pontosan tudják, hogy a szerdai cikk nem nekik és nem róluk szól.

Azt gondolom, hogy emiatt nagyon is szerencsés emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!