Szombathely

2014.07.09. 15:00

Festenek, bővítenek: Óvodák és iskolák újulnak meg a nyári szünetben

Szombathely - Zajlanak a helyi iskolákban és óvodákban a felújítási munkálatok. Van, ahol kisebb összegből végzik a felújítást, másutt nagyobb beruházást visznek véghez.

Bajdó Bettina

Nemrég dr. Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc, a városfejlesztési, város-üzemeltetési és környezetvédelmi bizottság elnöke beszélt arról, hogy idén mennyi pénz jut a felújítási, karbantartási munkálatokra. Elhangzott, hogy mintegy 100 millió forintot különítettek el a költségvetésben a karbantartási, felújítási munkák elvégzésére. Így az év közbeni munkákra is jut elegendő pénz, a nyári szünetben pedig több mint 30 millió forint értékben újulnak meg az óvodák, iskolák. Lendvai Ferenc azt is hangsúlyozta, hogy az önkormányzati képviselők összesen 140 millió forint értékben tehettek javaslatot városi beruházásokra. Ebből a keretből további – összesen 27 millió forint értékű – fejlesztések valósulnak meg az iskolákban, óvodákban.

Varga Péter burkoló és Kampós László kőműves tegnap a Benczúr Gyula Óvodában dolgozott a vizesblokk felújításán. Fotó: Zergi Borbála

A munkálatok már javában zajlanak – tudtuk meg Soós Kálmántól, a Szombathelyi Köznevelési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezetének általános igazgatóhelyettesétől. Elmondta, hogy a hozzájuk rendelt intézmények felújítására a saját költségvetésükből is terveztek anyagi fedezetet, a nyári karbantartási munkákra 14-15 millió forintot, plusz a tavalyi évből is maradt pénz a beruházásokra. Ehhez jönnek még azok a milliók, amelyeket az önkormányzat biztosított a karbantartáshoz. A munkákat úgy időzítették az óvodák esetében, hogy azok a nyári szünet idejére essenek. Szerdán a Benczúr Gyula Óvodában dolgoztak a munkások, itt a kezdésig a vizes-blokkok újulnak meg. A Neumann iskolának a sportpályáját újítják fel nettó 13 millió forintból, új klubhelyiség is várja a diákokat szeptembertől. A kerítést és az udvari tárolóhelyeket is korszerűsítik a nyáron. A legtöbb iskolában festenek, csiszolják a parkettát, de a Nagy Lajos Gimnáziumban például a szertárat és a labort is átalakítják. A Váci Mihály iskolában pedig kompletten felújítják a vizesblokkot. Az óvodák közül a Játéksziget és a Mesevár óvodában végzik a leglátványosabb munkálatokat, mivel itt bővítik az intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!