Sport

2014.07.10. 14:55

Két fronton kellett helytállnia dr. Móritz Andrásnak

Szép eredményekkel ért haza Ausztriából a 35. orvos és egészségügyi dolgozók világjátékáról (World Medical&Health Games) dr. Móritz András főorvos. Majd a magyar orvos teniszbajnokságon is remekül szerepelt.

Tóth Gábor

A Markuszky kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosa, a 64 esztendős dr. Móritz András már rutinos résztvevője az orvosok világjátékának, hiszen először 1999-ben, Saint-Tropezben indult. Vagyis most a 15. tornáján vett részt. Általában mindig éremmel, érmekkel tért haza, a legjobban 2006-ban szerepelt, amikor is egyesben és párosban is begyűjtötte a bajnoki címet.

Az idén az ausztriai Wels városa adott otthont a világjátéknak. A megszállott teniszező Móritz András szokásához híven egyesben és párosban is nevezett a 60–65 év közötti korcsoportban (a magyar színeket 12-en képviselték). Egyesben 16-os tábla kezdte a küzdelmeket, a szombathelyi sportember török, majd szlovén riválisát legyőzte, az elődöntőben viszont kikapott német ellenfelétől, így bronzéremmel zárt. Párosban régi jó barátja, egy argentin sebészorvos, Miguel Plana oldalán indult csatába. Előbb egy francia, majd egy szlovén-német duót múltak felül, végül a döntőben kikaptak az olasz-marokkói duótól, ezüstérmesek lettek.

Móritz András a rendezvény zárását már nem várta, nem várhatta meg, ugyanis kezdődött Debrecenben a 30. országos orvos teniszbajnokság. Ahol a 60–65 évesek között egyéniben (16 induló) nem jutott a négy közé, párosban (8) viszont a budapesti Orosz György oldalán a legjobbnak bizonyult.

– Zsúfolt, fárasztó napok vannak mögöttem, sok mérkőzéssel, sok utazással megspékelve – értékelt Móritz András. – Ennek tükrében kifejezetten elégedett vagyok a világjátékokon és a honi orvosbajnokságon elért eredményemmel. Egyébként Ausztriából már egy kisebb izomsérüléssel tértem haza, ami azért hátráltatott a játékban. Érdekességképpen elmondom, hogy a két torna alatt négy kilót fogytam, vagyis nem volt egyszerű mindkét fronton helytállnom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!