Sport

2014.07.11. 09:35

Katonai kitüntetést kapott a tapolcai vívó

Magas katonai kitüntetésben részesült Rédli András, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub világ- és Európa-bajnok párbajtőrözője.

Horváth Gábor

A tapolcai Rédli András a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát vehette át Hende Csaba honvédelmi minisztertől a Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

Rédli András főhadnagy 2014 februárjában kezdte meg a Magyar Honvédség tizennégy hetes alapkiképzését. Májusban tett esküt, s azóta a szentendrei MH Altiszti Akadémia Mecséri János Kiképző Osztály Katonai Testnevelési és Közelharc-módszertani Részlegének testnevelőtisztjeként dolgozik.

Rédli András már katonaként lett aranyérmes a júniusi Eb-n (Fotó: archív)

A tapolcai származású párbajtőröző tavaly a budapesti világbajnokságon a magyar csapat tagjaként lett aranyérmes. Idén júniusban pedig egyéniben állhatott a dobogó legmagasabb fokára a Franciaországban rendezett Európa-bajnokságon.

A kiváló vívó hangsúlyozta, az Eb-sikerben a honvédségnek is szerepe volt, mióta megkezdte katonai pályafutását, teljesítménye érezhetően kiegyenlítettebb, ő maga pedig koncentráltabb és fegyelmezettebb lett a páston.

Rédli jelenleg gőzerővel készül az oroszországi Kazanyban jövő héten kezdődő világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!