Sport

2014.07.11. 09:35

Pápai érmek

Két-két ezüstéremmel gazdagodott Mezei Csaba és Mezei Lajos, a pápai Bakony Judo Klub oszlopos tagjai a horvátországi Croatia Openen.

Polgár Tibor

Bakarban rendezték meg az első Croatia Open nemzetközi kataszemináriumot és -versenyt. Utóbbin Mezei Csaba és Mezei Lajos ezüstérmet szerzett a Nage-no kata, valamint a Katame-no kata formagyakorlatokban.

Mezei Lajos és Mezei Csaba ezüstérmekkel tért haza (Fotó: Bakony Judo Klub)

– Nem várt eredmény született, a korábbi magyar versenyhez képest mindkét katában tudtunk javítani, hiszen két ezüst-éremmel lettünk gazdagabbak – nyilatkozta Mezei Csaba. A pápai judósok sikerének értékét növeli, hogy horvát és szlovén bírók előtt hazai versenyzőket megelőzve tudták elérni ezt a kiváló helyezést.

– Sajnos a leszorítástechnikák (Katame-no kata) formagyakorlatában elemi hibát vétettünk, az egyik technikánál kicsúszott a testvérem keze a fogásomból, ami annyi pontlevonással járt, hogy az első helyünkbe került. A dobástechnikák (Nage-no kata) formagyakorlatában reális eredmény született. Az első helyen végző szlovén párostól két ponttal maradtunk le, nagyon szép volt a gyakorlatuk, biztos vagyok benne, hogy az egy Európa-bajnokságon is dobogót ért volna – ismerte el sportszerűen a harmadik danos Mezei Csaba.

A magyar nyílt katabajnokságon népes mezőnnyel vett részt a Bakony Judo Klub. A Mezei testvérek itt két bronzérmet szereztek. A dobástechnikák formagyakorlatában Pillér Gábor és Mezei Gábor negyedik helyen végzett, míg Végh József és Mezei Csaba, valamint Gajdosi Győző és Mezei Gábor két-két ötödik hellyel lett gazdagabb.

Címkék#judo#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!