Szombathely

2014.07.11. 16:45

Bezártak egy gyereket az Iseumba

Szombathely - Nagy kalanddal végződött egy tárlatlátogatás az Iseumban: a 14 éves fiút véletlenül bezárták a kiállítótérbe, a történelem fogságába esett.

Merklin Tímea

A kamasz fiú akinek a család kérésére nem írjuk le a nevét nagyon szereti a történelmet, rendszeresen jár a Múzeumbogár Klubba, volt régész táborban is. Aznap az Iseum kiállítását akarta látni, el is ment megnézegetni a régi korok emlékeit. Figyelte az időt, hogy ne maradjon túl sokáig, még tíz perc volt hátra a záróráig, de egyszercsak lekapcsolódott a villany, elindult kifelé, de az ajtó már zárva volt. A kiváló biztonságtechnikai berendezés is azonnal működésbe lépett, megszólalt a riasztó. A történetet az apuka tette közzé a Facebookon.

A gyerek azonnal hívta a szüleit azzal, hogy "Van egy kis gond, szó szerint bezártak az Iseumba".

- Azt meg hogy csináltad? - kérdezett vissza az apja.

- Egyszer csak lekapcsolódott a villany, hát elindultam kifelé , de zárva volt mindkét ajtó Most itt vagyok a kiállítótérben és nem tudok kimenni.

- Oké, indulunk Anyával, aztán valahogy kiszabadítunk .

Útközben újabb hívás érkezett a gyerektől: "Van még egy kis gond, most hallgatott el a riasztó ."

- Oké, akkor visszük a rendőröket is - próbáltak tréfálni a szülők, és egyáltalán nem csodálkoztak volna azon, ha mire odaérnek, tényleg megérkezik a rendőrség is. A fiú ezt nem találta viccesnek. De az anyuka szokása szerint humorral közelítette meg a helyzetet: írt egy sms-t neki, amiben felvetette ezt az ötletet: Egy éjszaka a múzeumban? Az apuka elbeszéléséből tudjuk, hogy szerencsére erre nem került sor.

- A riasztó miatt visszaballagott a hölgy aki zárta az Iseumot, de mivel elhallgatott a vijjogás már épp indult is volna haza . Na, akkor értünk oda és elmeséltük neki, hogy miért szólt az a fránya riogató . Öt perc múlva sikerült kiszabadítani a gyermeket a történelem fogságából .

Szerettük volna megkérdezni Csapláros Andreát, az Iseum igazgatónőjét, hogy miként értékeli a kalandos esetet, de talán külföldi tartózkodása miatt nem sikerült elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!