Balatonfüred

2014.07.11. 17:24

Vitorlázás mellé kulturális programok

Balatonfüred - Érdekes kulturális programok és gasztronómiai lehetőségek színesítik a Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásversenyt több napon át.

Győrffy Árpád

A Tagore sétányon a Vince Balaton borsátraiban, pecsenyesütőiben, édesség árusainál kínálnak mindenféle finomságot. A borok között a különböző borvidékek és neves gazdák önálló sátraiban válogathatnak az érdeklődők.

A sétány elején lévő Kisfaludy Színpadon délután a gyerekeknek, este a főleg a felnőtteknek szól a műsor. Pénteken például az óbudai Göncöl Néptáncegyüttes lépett fel többek között magyarszentbenedeki és kalotaszegi táncokkal. Később a Pannonia Allstar Ska Orchestra zenélt. Itt rendezik meg szombaton este hatkor a Kékszalag díjátadó ünnepségét is, majd a kivetítőn lehet nézni a Labdarúgó VB bronzmeccsét.

A Kisfaludy Színpadon az esős idő ellenére is többen megnézték a Göncöl Néptáncegyüttes műsorát.
Fotó: Győrffy Árpád

A város kiállítóhelyei pénteken a Kékszalagok éjszakája című programmal csatlakoztak a fesztiváli programhoz. Többek között a gyerekeket kékfestő-műhelybe várták, rendhagyó tárlatvezetéseket tartottak Hemző Károly, Keserü Ilona, a Jókai-emlékház és a Városi Múzeum kiállításán. Késő este pedig a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!