Hírek

2014.07.12. 12:32

Síppal, dobbal, nádihegedűvel: Bartók összecsődíti a szombathelyieket

Szombathely - Itt jár köztünk Bartók szelleme: szombaton a belvárosban többször is zenés flashmob állította meg a járókelőket, és hasonló akciók még várhatók is a nap folyamán. Este aztán a Bartók Teremben hivatalosan is megkezdődik a 30. születésnapját ünneplő Nemzetközi Bartók Fesztivál, a 70 éves Eötvös Péter tiszteletére, a világhírű zeneszerző, karmester jelenlétében.

Ölbei Lívia

A boldog flashmob-közönség, középen Hajas Anikó

A Fő téri napsütésben megszervezett villámcsődületen Paulik Ákos vezényelt a szökőkút káváján egyensúlyozva, aztán néptáncosok léptek föl. A flashmob akkora érdeklődést váltott ki, hogy a minikoncertet meg kellett ismételni. Délután Lanner Kvartett tűnik föl a belváros különböző pontjain. Máris  nagyüzemre kapcsolt a fesztivál. Pénteken este a Weöres Sándor Színház stúdiójában Manul Zurria fuvolaművész koncertezett. A szeminárium növendékei a taps után egy emberként rohanták meg a színen hagyott kottaállványt: "De milyen lehet a kottája?" Vasárnap hatkor a mindig izgalmas Amadinda rázza föl a közönséget: jávai és balinéz gamelán zenével, valamint "Síppal, dobbal, nádihegedűvel". Ez utóbbi Ligeti György kompozíciója. Jó fesztiválozást!

Bartók-flashmob  -  Paulik Ákos vezényel a szökőkútnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!