Videoton

2014.07.13. 16:55

A francia bajnok PSG csak egy góllal múlte felül Ausztriában a Vidit

Látványos és remek színvonalú edzőmérkőzést vívott egymással szombaton Ausztriában a Videoton FC labdarúgó-csapata és a francia bajnok PSG. A párizsiak egy góllal nyertek.

Bobory Balázs

Videoton - Paris Saint-Germain 3- 4 (3 -2)

Ausztria, Gleisdorf. Vezette: Alexander Harkam (osztrák)

Videoton: Calatayud Brachi (Szolnoki, a szünetben), Vinícius (Kleinheisler, a szünetben), Juhász R., Stopira (Fejes, 73.) Sándor Gy., Trebotic (Sakla, 62.) Gyurcsó (Oliveira, 73.), Kovács I. (Szekeres A., 85.), Oliveira (Caneira, a szünetben) Nikolics N. Vezetőedző: Joan Carrillo Milan

PSG: Douchez (Maignan, 79.) Jallet (Doumbia, 71.), Marquinhos, Camara (Kimpembe, 71.), Sabaly Chantome (Bambock, 62.), Rabiot, Pastore Lucas (Augustin, 55.), Bahebeck Ongenda. Vezetőedző: Laurent Blanc

Gólszerző: Juhász R. (4.), Nikolics N. (13., 40.), ill. Camara (7.), Chantome (18.), Pastore (51.), Bahebeck (58. 11-esből)

Rengeteg fehérvári drukker tette tiszteletét az ausztriai Gleisdorfban szombat délután, fogyott a sör a pálya büféjében, igazi ünnepre készültek a piros-kékek hívei.

Magyar együttes manapság nem minden nap játszhat igazi sztárcsapattal, a francia bajnok márpedig ilyen, még akkor is, ha keretéből sokan az utóbbi napokban a világbajnokságon küzdöttek, a legnagyobb név, Zlatan Ibrahimovic pedig egy szponzori rendezvényen szerepelt.

Nagyszerű játékosból így is akadt bőven a párizsiaknál, ám a Vidi egyáltalán nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől. Az első félidőben háromszor is vezetést szereztek a piros-kékek, a franciák kétszer szépítettek. Juhász fejesgólját Nikolics két találata követte, első csodálatos volt, a csatár Trebotic beadását küldte 15 méterről kapásból a léc alá.

Örömmel tehetjük hozzá, hogy a fehérváriak az első 45 perc során sok helyzetet dolgoztak ki, akár több góllal is vezethettek volna.

A második játékrész elején erősített a PSG és sikerült fordítania, a Vidi pedig nem tudott egyenlíteni, egy góllal jobbnak bizonyult az ellenfél.

- Annak ellenére, hogy végül a párizsi sztárcsapat nyert, egy nagyon jó meccset játszottunk - értékelt Joan Carillo, a Vidi mestere. A legfontosabb, hogy meglett az eredménye a fiúk számára annak a munkának, amit az elmúlt hetekben végeztünk. Egyértelműen érezhető volt együttesünkön az összetartás, kisegítették egymást a játékosok, igazi csapatként funkcionáltak. A nagy klubok ellen mindig különleges érzés meccset játszani, de ezt úgy is meg lehet tenni, hogy csak fent van valaki a pályán és úgy is, ahogy ma mi tettük. Örülök, hogy sok helyzetet kidolgoztunk, úgy érzem, helytálltak a játékosok.

- Két jó csapatot és sok gólt láttam a mai mérkőzésen, ami örömmel töltheti el a nézőket és az edzőt egyaránt - mondta mérkőzés után a PSG vezetőedzője, a játékosként világbajnok Laurant Blanc. Minden mérkőzésen győzelemre játszunk, ezért nagyon örülök, hogy végül sikerült a mai meccsen is nyerni. Nagyon jól szolgálta a szezonra való felkészülésünket ez a találkozó. Sok fiatal kapott ma lehetőséget, akik meghálálták a bizalmat, így elégedetten térhetünk vissza Párizsba.

A találkozón pályára lépett a Videoton új szerzeménye, aki pénteken írt alá a klubhoz. A 20 éves marokkói utánpótlás válogatott védő, Soufiane Chakla az elmúlt években a Betis és a Malaga kötelékébe tartozott. A labdarúgó a PSG elleni mérkőzésen mutatkozott be a piros-kék mezben, közel fél órát tartózkodhatott a pályán és nem mozgott rosszul a hátsó alakzatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!