Programok

2014.07.13. 18:15

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 14-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 14-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

JÚLIUS 26.

Jubileumi Jakab nap

Sümeg - Tizedik alkalommal rendezi meg Sümeg városa a Jakab napi programsorozatot, a bor és a vadászat ünnepét. A program az erdészeti sportlőtéren lövészversennyel kezdődik szombaton, 26-án 9 órakor. A további programok a Püspöki Palotában és a műemlék környékén zajlanak. A gyermekeket 14 órától a fanyűvó játékpark várja, 16 órakor nyílik Csiszár József festő tárlata, az est folyamán fellép a zalaegerszegi és a sümegi fúvószenekar, majd a veszprémi, a badacsonytördemici és a sümegi néptáncosok lépnek színpadra. A Balkan Fanatik koncert kezdési időpontja 21,15 óra. Vasárnap a Brumi Bandi mesezenekar koncertjével kezdődik a program 15 órakor. A Hubertus szentmise kezdési időpontja 15 óra, azt követően indul a Jakab napi felvonulás, a menetben részt vesznek a borrendek képviselői, solymászok, íjászok valamint a Capári kopófalka. Este a Vivat Bacchus énekegyüttes és a sümegi ICON Művészeti Társulat szórakoztatja a közönséget. A program ideje alatt a látogatók a kiállító borházak terméseit kóstolhatják.

JÚLIUS 22.

Székely Dózsa György látványos előadáson

Veszprém – A Székely Dózsa György című tánc-krónikát láthatják a nézők a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában július 22-én, kedden este kilenc órakor a Szentháromság téren.

JÚLIUS 20.

Alsóörsi programajánlat

Július 20. vasárnap, 11.00, Strandszínház: Pannon Várszínház Gyermekelőadása - Csukás István-Rossa László: AZ ÓRIÁS NYOMÁBAN - zenés mesejáték. Helyszín: Községi Strand

 

JÚLIUS 19.

Madaraink védelme

Pénzesgyőr – A községi könyvtár és Pangea Egyesület a könyvtárellátási szolgáltató rendszer támogatásával ingyenes előadássorozat szervez. Július 19-én, szombaton, a családi nap keretében, gyakorlati bemutatóval együtt kerül sor a második előadásra, melynek címe: Kerti madaraink védelme és hasznuk. A nap folyamán Darázsi Virág, a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás vezető önkéntese tart bemutatót. Szó lesz többek között a kiskerti madárvédelemről és madaraink gyakorlati hasznáról.

Pléhcsárda-nap a telepen

Várpalota – Idén is megrendezi jó hangulatú, múltidézéssel egybekötött családi programját a Rákóczi Telepi Baráti Kör. A bányász-hagyományokat ápoló szervezet július 19-én 15 órától várja az érdeklődőket a Pléhcsárda- napra, amelynek ezúttal is a Rákóczi Telepi Tagiskola udvara ad otthont. Sport- és kulturális bemutatók, sörivó és virslievő verseny, gyermekprogramok, valamint koncertek várják majd az érdeklődőket a korabeli bányászkocsmának emléket állító rendezvényen.

Tuningtalálkozó jótékony céllal

Sümeg – Immár negyedik alkalommal rendezi meg a népszerű tuningtalálkozót a városban Tulok Lucián. Az egész napos program, amelyre még külföldről is várnak tuningautó-tulajdonosokat, július 19-én lesz a 84-es főút melletti horgásztónál, Sümegtől alig néhány kilométerre.  A 10 órás kapunyitás után Rátosi Ferenc sümegi polgármester köszönti a résztvevőket, majd délben indul a felvonulás Sümeg utcáin. A Big Faces zenekar ad koncertet 13 órától, utána felnitartóverseny, kipufogóhangnyomás-, sörivó- és a kerékcsereverseny lesz. A 17.30-kor kezdődő eredményhirdetésig Sub Bass Monster és a Big Faces zenél. A program jótékony célokat is szolgál, a rendezők ugyanis egy beteg gyermek gyógykezelését támogatják.

Holányi Julianna kiállítása

Balatonfőkajár – Holányi Julianna festőművész Pillanatok című kiállítását Pócsik József, a várpalotai Bartos S. Iskola igazgatója nyitja meg a balatonfőkajári falumúzeumban július 19-én, szombaton délután öt órakor.

Mézengúz együttes

Csajág – A Mézengúz együttes előadása július 19-én, szombaton délután három órakor kezdődik a művelődési házban.

Jótékonysági hangverseny

Balatonrendes – Schöck Atala és barátai, a Magyar Állami Operaház művészei jótékonysági koncertet adnak a Rozmaring-ág Balatonrendes Jövőjéért szervezésében július 19-én este hét órakor a katolikus templomban.

Alsóörsi programajánlatok

Július 19., szombat, 11.00, Strandszínház: Pannon Várszínház Gyermekelőadása, Csukás István-Rossa László: AZ ÓRIÁS NYOMÁBAN - zenés mesejáték. Helyszín: Községi Strand

Július 19. szombat  19.00 - Alsóörsi katonák az első világháborúban - fotókiállítás, Helyszín: Törökház.  A kiállítást megnyitja: Géczi János költő, Közreműködik: Kiss Domonkos Judit gordonkaművész. A kiállítás megtekinthető 2014. augusztus 7-ig, naponta 15.00-19.00 óráig szombaton és vasárnap 9.00-19.00 óráig

Július 19. szombat, 20.00, Komolyzenei koncert: Kiss Domonkos Judittal  és barátaival. Helyszín: Református Templom

Július 19. szombat, 20.30 - Utcabál a Four Group együttessel, Helyszín: Strand sétány

Motorosok találkozója

Ajka – Tizedik alkalommal szervez motoros Bakony-túrát az MZ klub ajkai csoportja, az ünnepi összejövetelt a hétvégén tartják a Parkerdőben.

Horváth László, a program főszervezője a Naplónak elmondta, hogy a találkozót négy napra bővítették ki a tízéves jubileum alkalmából. Az ország minden részéről érkeznek motorosok. A Parkerdőben táboroznak le már csütörtöktől, és innen indulnak a túrák. Pénteken meglátogatják az ajkai üveggyárat és a veszprémi motorgyűjteményt, majd Nagyvázsonyt és a Kab-hegyet érintve jönnek vissza a noszlopi vacsorára. Szombaton Taliándörögdön, Mencshelyen, Pécselyen és Aszófőn keresztül érkeznek Tihanyba, ahol kisvasút és strandolás várja a motorosokat, majd Balatonfüreden, Tótvázsonyon, Nagyvázsonyon, Pulán és Padragkúton át térnek vissza Ajkára. A parkerdei színpadon élménybeszámolót tart egy meglepetésnek szánt sztárvendég, majd fellép a kiscsőszi néptáncegyüttes és a Bahar hastánccsoport, végül utcabál lesz Rezneky József zenéjével, illetve tűzijáték. Vasárnap a Somlót kerülik meg az MZ-sek, és egy búcsúebéddel zárul a program.

Ajkán 10–15 tagja van a klubnak, többségük ötven év körüli. Horváth László három hónapon keresztül szervezte a találkozót és számos támogatót sikerült megnyernie.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Kerékpáros túra a Veszprémfajsz határában lévő római kori villagazdaságba, találkozó 19-én 9 órakor a Vámosi úti temetőnél.

Autó nélkül is szép az élet, rendezvény 19-én 14–19 óráig a Haszkovó úti KRESZ-parkban.

Élet a Séd mentén címmel garantált városnézés, találkozó 20-án 10.30-kor a Tourinform-irodától (Óváros tér 2.).

Székely Dózsa György, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása 22-én 21 órakor a Szentháromság téren.

Alsóörs: Utcabál  a Four Group együttessel 19-én 20.30-kor a strandsétányon.

Balatonalmádi: Almádi napok a Szent István parkban: 18-án 18.30-kor Old Rulett, 19.30-kor Bonita Versenytánccsoport, 20.30-kor Dance Action Tánccsoport, 21.30-kor Gazdag Tibor és a Dr Grog zenekar. 19-én 19.30-kor Dancing Ének- és Tánc-együttes, 20 órakor REbel-Lion Táncegyesült, 21 órakor Varga Feri és Balássy Betty, 22 órakor Rock – Kanok. 20-án 19.30-kor Gurgolya Néptáncegyüttes, 20 órakor Ringató Balaton és a Borostyán Népdalkör, 20.30-kor Botorka Táncegyüttes, 21.30-kor Klubdélután együttes.

Nyitott templomok: vezetett körtúra indul 19-én 17 órakor a református erődített templomtól.

A néma levente, az Éless-Szín előadása 20-án 21 órakor a Ramada Hotelben.

Balatonfüred: FüredJam 18-án 20 órakor Puhító, 21 órakor Halott Pénz, 22 órakor Európa Kiadó a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban.

Balatonkenese: Balatoni kapunyitó: 18-án 19 óra PNR Rock Band, 20.30-kor Revans Rock Band, 22.30-kor Mokka Tribute Band a Széchenyi parkban. 19-én 10 órakor koncert a katolikus templomban, 14–18 óráig véradás a Vak Bottyán strandon. A Széchenyi parkban: citera- és pogácsanap ökörsütéssel, 18.30-kor citeragála, 20.30-kor Kenese szépe választás, 22 órakor Kiki. 20-án 20 órakor Bikini élőkoncert a Széchenyi parkban.

Balatonszepezd: 2. SZEG: Gasztronómiai nap és halászléfőző verseny 19-én 12 órától a csónakháznál, 19 órakor fellép a Széll Kulturális Egyesület.

Csajág: A Mézengúz együttes előadása 19-én 15 órakor a művelődési házban.

Iszkáz: Nagy László-nap a költő szülőházánál 19-én 12 órakor.

Nagyesztergár: Családi nap 19-én 14 órától a sporpályán. A programból: 17 órakor Bonita Sporttáncegyesület, 18 órakor MC Hawer és a Tekknő, 19 órakor Ihos József, 20 órától bál.

Nemesvámos: Módri Györgyi és Szeles József Orfeum című műsora 18-án 18 órakor a házasságkötő teremben.

Nemesvámos-Balácapuszta: Az antik Róma életébe nyerhetnek betekintést a Balácai Éjszakákon résztvevők július 19-én, szombaton 18 órától. Másodszor rendezik meg a kulturális programokkal és tárlatvezetésekkel színesített , közölte érdeklődésünkre Lugossy Zsuzsanna, a villagazdaság kulturális menedzsere.

A gyerekek a kézműves foglalkozások - agyagozás, korongozás - mellett népi hangszereket, például sípot, köcsögdudát is készíthetnek, a Kabóca Bábszínház művészei fajátékokat mutatnak a kicsiknek, valamint megismerkedhetnek a gyertyaöntés és a kötélverés rejtelmeivel is. Emellett lehetőségük lesz kipróbálni a pónilovaglást is, az állatsimogatóban báránnyal, kecskével és nyúllal találkozhatnak.A Dunántúl legnagyobb római kori villagazdaságában az este folyamán három tárlatvezetést indítanak, nyolc órától pedig a Cosmos trió ad koncertet. A programfolyam egyik látványos elemeként a villa mögötti téren tíz órától fény- és tűzzsonglőr show-t láthatnak az érdeklődők.A Balácai Éjszakákon környékbeli borászatok és kistermelők is bemutatkoznak. A rendezvényre ingyenes buszjáratok indulnak Veszprémből a Megyeház térről 18, 20 és 21 órakor, míg Balácáról 19 óra 45-kor, 20.45-kor és 23 óra 30 perckor közlekednek a járatok. 

Pápa: Dalostalálkozó 19-én 17 órakor a Fő téren.

Papkeszi: Falunapok 18–19-én. 18-án 17 órakor megnyitó és kiállításmegnyitó a kultúrházban. 19-én 9 órától kispályás labdarúgó-bajnokság a Colorban a sportpályán, 9 órától Papkeszin a közösségi parkban főzőverseny, 16 órától szentmise a Szent Imre-kápolnában, 17 órától kulturális műsor, 20.30-tól Vastag Tamás műsora, 21.30-tól utcabál.

Pénzesgyőr: Kerti madaraink védelme, előadás a családi napon 19-én a könyvtárban.

Operettutazás, Módri Györgyi és Szeles József műsora 19-én 16 órakor a községi könyvtárban és a Splényi Béla emlékparkban.

Tihany: Tihanyi Szabadtéri Játékok: Csakazértis szerelem 18-án 20.30-kor, Indul a bakterház 19-én 20.30-kor a Bujtor István Szabadtéri Színpadon.

Zánka: Zánkai halásznapok és borhetek 19-től augusztus 2-ig. A programokból: 19-én 18 órakor megnyitó, borlovagavatás. 20-án 20 órakor latin est. 24-én 20 órakor Retro Voice koncert. 25-én 20 órakor ír est. 26-án 21.30-kor Wolf Kati. 27-én táncház. 31-én 20 órakor Sebestyén Ivett. 2-án 21.30-kor Auth Csilla.

Zirc: Kalandos keddek: Alsópere-Mórocz tető – Balcsira nézünk, találkozó 22-én 8 órakor a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Alsóörs, Strandszínház: Sose halunk meg: 18-án 21 órakor. Az Óriás nyomában: 19-én 11 órakor, 20-án 11 órakor, a Pannon Várszínház előadásai.

Balatonfüred, Hotel Marina: Csalóka Péter: 23-án 11 órakor. Csavard fel a szőnyeget: 23-án 21 órakor, a Pannon Várszínház előadásai. 

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 17–23.: REPCSIK: A MENTŐALAKULAT 3D: 12.15, 16.30, 18.30 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 10.15, 14.30 órakor. KAVARÁS: 15.20, 17.40, 20.00 órakor. p–szo: 22.20 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 13.50, 17.00 órakor. csak cs, h, k: 19.30 órakor. p, szo, v: 20.30 órakor. p–szo: 21.50 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 10.40 órakor. sze: 19.30 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: cs: 15.00, 17.15 órakor. kivéve cs: 10.30, 15.00, 17.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 12.45 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: kivéve p–v: 20.10 órakor. p–v: 19.30 órakor. DEMÓNA 3D: 13.15 órakor. DEMÓNA: csak cs: 10.45 órakor. kivéve cs: 11.15 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: cs, h–sze: 20.30 órakor. p–szo: 20.10, 22.30 órakor. A HOLNAP HATÁRA: csak v: 20.10 órakor. 

Csopak, Kertmozi, július 17–23.: CSILLAGAINKBAN A HIBA: 17-én 21.00 órakor. RIO 2: 18-án 21.00 órakor. A MAJMOK BOLYGÓJA: FORRADALOM: 19-én és 22-én 21.00 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 20-án 21.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 21-én 21.00 órakor. A LEGO KALAND: 23-án 21.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi, július 17–23.: FEHÉR ISTEN: 17–18-án és 22–23-án 14.00 és 16.00 órakor, 19–20-án és 21-én 16.00 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKU-LAT: 18.00 órakor. TÁVOZZ TŐLEM, SÁTÁN!: 20.00 óra. 

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Bob Bonies kiállításának megnyitója 19-én 11 órakor a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény Galériájában.

Alsóörs: Katonák az első világháborúban, Kovács Endre fotóművész kiállításának megnyitója 19-én 19 órakor a Törökházban.

Paloznak: Boda Balázs Mindjárt 6van című kiállításának megnyitója 19-én 19 órakor a Szent József Házban.

Tihany: Szabados Jenő festőművész emlékkiállításának megnyitója 20-án 11.30-kor a Rege Cukrászdában. 

ZENE

Veszprém: IX. Nyári orgonavarázs: Finta Gergely orgonál 20-án 20 órakor az Árpádházi Szent Margit-templomban.

Alsóörs: Komolyzenei koncert Kiss Domonkos Judit gordonkaművésszel 19-én 20 órakor a református templomban.

Balatonalmádi: A Szent Mihály Kórus és a Schola Regina közös koncertje 18-án 19 órakor a vörösberényi református erődített templomban.

Balatonkenese: Lakatos György fagottművész és a CorridorQuartet hangversenye 18-án 19 órakor a református templomban.

Balatonrendes: Schöck Atala és a Magyar Állami Operaház jótékonysági koncertje 19-én 19 órakor a katolikus templomban.

Gyulakeszi: Budapest Bár 18-án 20 órakor, Bodrogi Gyula sanzonestje 19-én 20 órakor a Csigó-kastély Varnus Xaver koncerttermében.

Szigliget: Magna Cum Laude-koncert 19-én 20 órakor a várban.Tihany: Tabáni István kiskoncertje 18-án 21 órakor a Régi Idők Udvarában.

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–v: 10–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: minden nap 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18-ig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18-ig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16-ig, p–v: 10.30–17-ig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16-ig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 10–16-ig.

KONCERT

PUNK Balatonfüreden, a Rózsakert kocsmában szombaton este nyolctól a Fegyelmező Részleg, a Garga Pitic és a Belfegoi ad koncertet.

 

JÚLIUS 18.

Számítástechnikai retro fesztivál Ajkán

Ajka - Júliusban egy fesztivál erejéig ismét összegyűlnek a retro számítógépek megszállottjai. A hagyományos összejövetel 18-án kezdődik, és három napon át tart a Simon István iskolában. A programok között lesz számítógépekre készült demok vetítése, film ősbemutató, több szakmai előadás. Szó lesz arról, hogyan készíthető házilag processzor, vagy miként lehet Atari 2600-as gépen programozni, Halmai Csongor pedig Ausztráliából videókapcsolással jelentkezik be a tavalyi, nagy sikerű előadása folytatásával a Commodore 64 grafikai trükkök rejtelmeiről. Író-olvasó találkozó is színesíti a műsort, Beregi Tamás, a nagy sikerű Pixelhősök szerzője lesz a vendég. Idén egy szöveges kalanddal kombinált élő szerepjáték várja a játékos kedvűeket, de a látogatók újra elidőzhetnek majd a retro játékbarlangban is. Az Errorport, illetve az elmaradhatatlan SIDrip Alliance gondoskodik az akusztikai élményről. De lesz többek közt lemezborító verseny, logo-rajzoló verseny, Commodore Tudás Vetélkedő is.

Orfeum előadás

Nemesvámos – Módri Györgyi és Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek Orfeum című műsora július 18-án, pénteken este hat órakor kezdődik a házasságkötő teremben.

Tabáni István fellépése

Tihany – Tabáni István egyórás élő kiskoncertje július 18-án, pénteken este kilenc órakor lesz a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben.

Alsóörsi programajánlat

Július 18., péntek, 21.00, Strandszínház: Sose halunk meg! –Pannon Várszínház előadása, Dés László-Nemes István-Koltai Róbert. Helyszín: Községi Strand.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: A Szent Mihály Kórus és a Schola Regina közös koncertje 18-án 19 órakor a vörösberényi református erődített templomban.

Almádi napok a Szent István parkban: 18-án 18.30-kor Old Rulett, 19.30-kor Bonita Versenytánccsoport, 20.30-kor Dance Action Tánccsoport, 21.30-kor Gazdag Tibor és a Dr Grog zenekar.

Balatonfüred: FüredJam 18-án 20 órakor Puhító, 21 órakor Halott Pénz, 22 órakor Európa Kiadó a Balaton Szabadidőközpontban.

Balatonkenese: Balatoni kapunyitó: 18-án 19 óra PNR Rock Band, 20.30-kor Revans Rock Band, 22.30-kor Mokka Tribute Band a Széchenyi parkban. Lakatos György és a CorridorQuartet hangversenye 18-án 19 órakor a református templomban.

Gyulakeszi: Budapest Bár 18-án 20 órakor a Csigó-kastély koncerttermében.

Nemesvámos: Módri Györgyi és Szeles József Orfeum című műsora 18-án 18 órakor a házasságkötő teremben.

Papkeszi: Falunapok 18–19-én. 18-án 17 órakor megnyitó a kultúrházban. 19-én 9 órától labdarúgó-bajnokság a Colorban a sportpályán, 9 órától Papkeszin a közösségi parkban főzőverseny, 16 órától szentmise a Szent Imre-kápolnában, 17 órától kulturális műsor, 20.30-tól Vastag Tamás, 21.30-tól utcabál. 

Tihany: Tihanyi Szabadtéri Játékok: Csakazértis szerelem 18-án 20.30-kor a Szabadtéri Színpadon. Tabáni István kiskoncertje 18-án 21 órakor a Régi Idők Udvarában.

SZÍNHÁZ

Alsóörs, Strandszínház: Sose halunk meg: 18-án 21 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: REPCSIK: A MENTŐALA-KULAT 3D: 12.15, 16.30, 18.30 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 10.15, 14.30 órakor. KAVARÁS: 15.20, 17.40, 20.00, 22.20 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 13.50, 17.00, 20.30, 21.50 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 10.40 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 10.30, 15.00, 17.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 12.45 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 19.30 órakor. DEMÓNA 3D: 13.15 órakor. DEMÓNA: 11.15 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.10, 22.30 órakor. 

Csopak, Kertmozi: RIO 2: 21.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: FEHÉR ISTEN: 14.00 és 16.00 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 18.00 órakor. TÁVOZZ TŐLEM, SÁTÁN!: 20.00 órakor.

KONCERTEK

BORHÉT Badacsonyban péntek este kilenckor a Budapest Voices koncertjével indul a Borhét zenei programja. Szombaton a Swing Kabaré, vasárnap Szabó Leslie, a jövő héten Hangácsi Márton, Járai Márk, az FRB, az Ocho Macho és a Gypo Circus lép fel.

CSILLAG Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben péntek este Tabáni István énekel. A vacsorával egybekötött program hétkor, a koncert kilenckor kezdődik.

KAPUNYITOGATÓ Balatonkenesén péntek este héttől a PNR Rock Band, a Revans Rock Band és a Mokka Tribute zenél.

 

JÚLIUS 17.

Zenés nyári csütörtök esték

Tapolca – Kellemes, zenés csütörtök esték várják az érdeklődőket a nyáron a Malomtónál. A héten este nyolc órától a Fourtissimo Jazz Orchestra szórakoztatja a közönséget, majd 21.30-tól Dér Heni lép színpadra. A jövő héten a Honeybeast, utána Szőcs Gabi és zenekara mutatkozik be a Tapolcai nyár programjaiban.

RENDEZVÉNY

Balatonkenese: Balatoni kapunyitó: 17-én 21 órakor Bytheway a Széchenyi parkban.

Csopak: Csopak hangja karaokeverseny a strand mólószínpadán. Elődöntők 19 órától: 17-én, 24-én, 31-én, augusztus 7-én és 14-én. Döntő: augusztus 21-én 19 órakor a Fürdő utcai parkoló nagyszínpadán.

Magyarpolány: Nyitott műhely 17-én 15–18 óráig a tájházban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: REPCSIK: A MENTŐALA-KULAT 3D: 12.15, 16.30, 18.30 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 10.15, 14.30 órakor. KAVARÁS: 15.20, 17.40, 20.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 13.50, 17.00, 19.30 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 10.40 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 15.00, 17.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 12.45 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 20.10 órakor. DEMÓNA 3D: 13.15 órakor. DEMÓNA: 10.45 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.30 órakor. 

Csopak, Kertmozi: CSILLAGAINKBAN A HIBA: 21.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: FEHÉR ISTEN: 14.00 és 16.00 órakor. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 18.00 órakor. TÁVOZZ TŐLEM, SÁTÁN!: 20.00 órakor. 

JÚLIUS 16.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Játékos egészségnevelő program általános iskolásoknak 16-án 14–16-ig a Március 15. úti könyvtárban.

Balatonkenese: Balatoni kapunyitó a Széchenyi parkban: 16-án 19 órakor I. Országos Pannónia Citeratábor nyilvános programja.

Tihany: ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál 16–20-ig.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAVARÁS: 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 10.00, 16.30 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 13.15, 19.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 10.30, 15.00, 17.15, 19.30 órakor. . ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 12.45 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 órakor. DEMÓNA 3D: 12.15, 14.15, 16.15 órakor. DEMÓNA: 10.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.30 órakor.

Csopak, Kertmozi: ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi: AMAZÓNIA: 15.00 órakor. MAGYAROK A BARCÁÉRT: 16.30 órakor. KAVARÁS: 18.00 órakor. TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 20.00 órakor.

JÚLIUS 15.

Kiállításmegnyitó

Balatonfüred – Madarassy István szobrász, ötvösművész Dante című kiállításának megnyitója július 15-én 18 órakor lesz a Kisfaludy Galériában. Köszöntőt mond Laura Cannella sajtóattasé, a kiállítást megnyitja prof. dr. Rosivall László. A tárlat július 29-ig látogatható hétfőtől vasárnapig 12–18 óráig.

JÚLIUS 14.

VeszprémFest és Rozé, Rizling és Jazz Napok

Veszprém – A helyi zenei életben húsz éve jelen lévő Swing-Swing együttes fellépésével hétfőn este kezdetét veszi az idei Veszprémfest programja, ám a világsztárokat felvonultató nagyszínpadon csak kedd estétől zajlanak koncertek. A rendkívül nívós és színvonalas kínálatban olyan nemzetközi hírű előadók nevével találkozhatunk, mint a jazz-ben utazó Fatoumata Diawara és Roberto Fonseca páros, a britek egyik ezredforduló utáni üdvöskéje, Katie Melua, a Nah Neh Nah című slágerével ma is iránymutató Vaya Con Dios, az acid-jazz egyik úttörőjének számító The Brand New Heavies vagy a 7 Seconds című dalával popzenében is sikeres Youssou N’Dour. Részletek

RENDEZVÉNY

Balatonfüred: Madarassy István szobrász kiállításának megnyitója 15-én 18 órakor a Kisfaludy Galériában.

Zirc: Kalandos keddek: Mekkora egy mamutfenyő és néma-e a kút?, találkozó 15-én 9-kor a művelődési házban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAVARÁS: 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 13.15, 16.30, 19.45 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 10.00 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 10.30, 15.00, 17.15, 19.30 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 12.45 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 órakor. DEMÓNA 3D: 10.15, 14.15 órakor. DEMÓNA: 12.15, 16.15 óra. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.30 órakor. Csopak, Kertmozi: A GRAND HOTEL BUDAPEST: 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi: AMAZÓNIA: 15.00 órakor. MAGYAROK A BARCÁÉRT: 16.30 órakor. KAVARÁS: 18.00 órakor. TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 20.00 órakor.

Önkéntes véradás

A héten az alábbi helyeken lehet vért adni. Hétfő: Bakonyoszlop, orvosi rendelő 13–14.30 óráig; Zirc, ifjúsági központ 15.30–19 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Kedd: Várpalota, honvédség, tanterem 10–15 óráig; Noszlop-Oroszi, faluház 14–17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8 – 15 óráig. Szerda: Balatonfüred, Kisfaludy strand 10 – 16 óráig; Ajka, intézeti 10–14 óráig; Egyházaskesző, önkormányzat 12.30–13.30 óráig; Kemenesszentpéter, ifjúsági klub 14.30–16.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig. Csütörtök: Badacsonyörs, Varga pincészet 13–15 óráig; Badacsonytomaj, orvosi rendelő 16–18 óráig; Zalaerdőd, faluház 14–16 óráig; Zalagyömörő, faluház 16.30–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Péntek: Balatonfűzfő-Gyártelep, művelődési központ 9–16 óráig; Veszprém, Tesco 13–18 óráig; Ajka, Tesco 13–18 óráig; Pápa, intézeti 8–11 óráig; Pápa, Tesco 13–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig. Szombat: Csajág, falunap, könyvtár 10–13 óráig; Balatonkenese, strandbejárat 14–18 óráig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Játékos egészségnevelő programsorozat általános iskolásoknak 14-én 14–16 óráig a Március 15. úti könyvtárban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAVARÁS: 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 13.15, 16.30, 19.45 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 10.00 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 10.30, 15.00, 19.30 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 12.45, 17.15 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 órakor. DEMÓNA 3D: 12.15, 14.15, 16.15 órakor. DEMÓNA: 10.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.30 órakor.

Csopak, Kertmozi: GODZILLA: 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi: AMAZÓNIA: 15.00 órakor. MAGYAROK A BARCÁÉRT: 16.30 órakor. KAVARÁS: 18.00 órakor. TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 20.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!