Programok

2014.07.13. 06:29

Programok, rendezvények Vas megyében július 14-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 14-től. Böngésszen, és válogasson!

JÚLIUS 25.

Gyertyafényes kamarazene

Kőszeg – Gyertyafényes kamarakoncertet rendez a várszínház a Jurisics-vár lovagtermében. A Balaton kamarazenekar Mozart- és Haydn-muzsikával készül, a szólisták: Stuller Gyula (hegedű), Yukari Shimanuki (brácsa). Kezdés: július 25-én 19 órakor.

JÚLIUS 20.

Sri Chinmoy Marathon tizenötödször

Szombathely – Az idei, a 15. Szombathelyi Sri Chinmoy Maraton futóversenyt július 20-án 8 órától rendezik, szokás szerint a Hotel Ligetnél lesz a versenyközpont. Háromféle táv közül választhatnak a futás szerelmesei, illetve azok, akik a rendezvénynek a nagy tanítótól származó mottója szerint túl szeretnék szárnyalni önmagukat. A távok: 8 km-es mini maratón, 21 km-es felmaratón, 42,195 km-es maratón. Az útvonalat a Hotel Liget és a Parkerdő között körpályán jelölték ki. Előnevezni már lehet, a kedvezményes jelentkezés július 12-én zárul. Az időben nevezőknek emlékpólót biztosítanak a szervezők.

 

JÚLIUS 19.

Halas Napok először a Pinka völgyében

Vaskeresztes - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége többek között horgászversenyre, kispályás focitornára és halászléfőző versenyre várja az érdeklődőket július 19–20-án a Pinka-völgyi Halas Napokon. A rendezvény központi helyszíne a szövetség vaskeresztesi Horgászturisztikai Központja lesz. Szombat délelőtt 8.30-tól halételkészítő versenyen és kispályás labdarúgótornán mérhetik össze tudásukat a cégek, baráti társaságok amatőr csapatai. A hobbi pecásoknak kiírt horgászverseny ugyancsak 8.30-kor kezdődik a Pinka horvátlövői és szentpéterfai szakaszán, valamint a vaskeresztesi holtágon. Délután kulturális műsorok színesítik a programot, többek között térség táncsoportjai, énekkarai, zenekarai is fellépnek. A nap élő koncertekkel zárul. Vasárnap 8 órától műlegyező kupának ad otthont a Pinka és a Gyöngyös, valamint gyermek horgászvetélkedő (horgászat, elmélet, célbadobás) lesz Vaskeresztesen. Nevezni csak előzetesen lehet a szövetség elérhetőségein, vagy a szövetség munkatársainál. A halászéfőző versenyre és a kispályás focitornára július 8-ig, míg a horgászversenyre július 15-ig lehet jelentkezni.

Színes vásár a Völgyhíd lábánál

Nagyrákos – Hétvégén rendezik a völgyhíd mellett a népművészeti és kézműves vásárt, ahol nemcsak a hagyományos vásári portékát találjuk, hanem az értékek bemutatására is szerveznek programokat. Szombaton kilenc órakor kezdődik a kirakodóvásár a Tájháznál, majd fél 10-kor ünnepi köszöntőt mond Németh Istvánné polgármester. Ezt követően lesznek kézműves foglalkozások, korongozás és bábkészítés is. Fotókiállítás is nyílik fél 11-kor a tájházban Magyarország nagylepkéi címmel. A tárlatot dr. Markovics Tibor, nemzeti park igazgató nyitja meg. Lesz vezetett túra, egy órakor pedig Csepel, Pannónia autós, motoros bemutató vár mindenkit a faluközpontban szlovén, szlovák és magyar résztvevőkkel. Délután kulturális műsorokkal kedveskednek, esz foci és népi játékok is. A programok tábortűzzel, szalonnasütéssel, bállal érnek véget. Másnap pedig újra kinyit a vásár.

A rétes készítését is bemutatják majd

Orfalu – A Szemle Egyesület Tekeredik a rétes címmel bemutatja az Őrség és a Vendvidék gasztronómiai örökségét szombaton délután kettő órától este hatig a Füveskert és teaházban. Lesz rétes és perec készítés bemutatóval egybekötve, lehet recepteket is cserélni. A programon bemutatják a jellegzetes őrségi parasztrétes készítését is.

Koncert

Szombathelyi Képtár: július 19-én, szombaton 16 órakor Alter Ego Ensemble és Tömösközi László koncertje. A Bartók Szeminárium zeneszerzés mesterkurzusának zárókoncertje.

JÚLIUS 18.

Radnai festmények a kastélyfogadóban

Sitke – Vas megyei városok képeken címmel dr. Radnai Endre festményeiből nyílik kiállítás július 18-án, pénteken 15 órakor a Sitkei Kastélyfogadóban lévő Galéria Bassianaban. A tárlatot Huber László, Kőszeg polgármestere ajánlja a közönség figyelmébe. Ezzel párhuzamosan a kiállítótérben továbbra is látható a Babos Edit likőrösüveg gyűjteményéből összeállított tárlat.

Koncert

Szombathely. Szombathelyi Képtár: július 18-án, pénteken 20 órakor, Nagy Péter (zongora) és Jeanne-Marie Conquer (hegedű) koncertje. Bartók: Szóló szonáta hegedűre, Első rapszódia, 2. szonáta, Kontrasztok.

JÚLIUS 14.

A Frici : Hollósi Frigyes emlékére

Kőszeg - Hollósi Frigyes színművész évekig elmaradhatatlan szereplője volt a várszínházi bemutatóknak: lénye hozzánőtt a városhoz, szeretett itt lenni. Utoljára az Egy elsurranó patkány című Kristóf Ágota-dráma kőszegi – egyúttal magyarországi – ősbemutatójában, Gergye Krisztián rendezésében nyújtott megrázó, felejthetetlen alakítást, 2012-es halálával tapintható, pótolhatatlan hiányt hagyott maga után. A Kőszegi Várszínház tavaly megkezdte „A Frici"-estek hagyományát: július 14-én 20.30-kor újra Hollósi Frigyesre emlékeznek a kollégái.

KMKK, turnéállomás

Celldömölk - Zenés programot kínál a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és az Együtt Celldömölk Városért Egyesület július 14-én (hétfőn) 18 órakor a KMKK-ban. Ian Anderson és Roddy Clenaghan vasi turnéján érkezik Cellbe, a jó kapcsolatokat Sárvár – személyesen Markó Péter – generálta. Ian Anderson karrierje négy évtizede tart: 16 évesen kezdett gitározni. Zenekar- és fesztiválalapító (Jethro Tull!), „beturnézta" a világot. Most saját szerzeményeit énekli. Roddy Clenaghan skót énekes, gitáros, a balladák mestere, akinek „csodálatos atmoszféra-teremtő képessége van". Meglátjuk, meghalljuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!