Nádasdladány

2014.07.06. 18:40

Kuglóffesztivál, híres emberek, jó kedv és megemlékezések

Jenő - A falunapok már rég nem a lánykori nevét használja a településen, kuglófsütő fesztiválnak becézik.

V. Varga József

Bálint József helybéli fafaragó két szobrát is felavatták a falunapok nyitányaként szombaton a Munkás Szent József katolikus templom parkjában. A Szent József-szobrot és a Hősök Emlékművét Törő Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke, Bohus Péter katolikus plébános és Varga István polgármester leplezte le. Az alkotásokat Péter atya szentelte fel és Kovácsi Krisztián református lelkész áldotta meg. A régi magyar himnuszt, a katolikus magyarság néphimnuszát, a Boldogasszony, Anyánk című egyházi éneket a móri Fogarasi Orsolya tolmácsolta csángóföldi változatban.

A sorban immár ötödik Kuglófsütő fesztivál színpadi programjai már szombaton délután megkezdődtek a sportpályánál. Óvodások és iskolások szerepeltek, a Jenői Asszonykórus és a Tűzrőlpattant Menyecskék műsorát Kállay-Saunders András koncertje követte. Késő este Bereczki Zoltán fergeteges bulival marasztalta a sokaságot.

A vasárnapi forróságban nagy népszerűségnek örvendett a vízifoci és a vízidodgem, a felnőttek közül többen is beszálltak volna a gyerekek közé. A főzőverseny húsos, magyaros ételeire nemcsak a hűvös sörök, tüzes borok, frissítő koktélok csúsztak jól, hanem a kuglóf- és kalácsköltemények. A palacsintáról és a lekvárok garmadájáról ne is beszéljünk. A színpadon Csepregi Éva és Mészáros János Elek váltotta egymást, s nagyot szólt a villámcsődület is, a flash mob tánc. Este a mulatós zene úttörői, a 3 + 2 együttes hangolta a jókedvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!