Sport

2014.07.14. 12:45

Remekelt a Tóth Enikő irányította, újonnan alakult Haladás-Viktória csapata

Szombathely - Ezüstérmet szerzett a leány U15-ös labdarúgó-bajnokságban a tavaly nyáron alakult Haladás-Viktória FC.

Munkatársunktól

Az MLSZ rendelkezése miatt tavaly nyáron valamennyi NB I-es csapat köteles volt U15-ös lánycsapatot indítani, így alakult meg a Haladás-Viktória, amelynek Tóth Enikő lett az edzője. A 37 csapatot területi alapon hat csoportba osztották, ahonnan a körmérkőzések után az első kettő – 12 gárda – jutott a középdöntőbe – a Haladás-Viktória másodikként lépett tovább. A másik, a régebbi vasi csapat, a Viktória harmadikként zárt, és nem került tovább. A gyirmóti középdöntőben négy hármas csoportban folytatták a küzdelmeket a gárdák, a vasiak a Videotont és a Kaposvárt megelőzve elsőként jutottak a jászberényi döntőbe. A még állva maradt nyolc csapatot két csoportba sorolták, a Viktória itt is megnyerte csoportját. Az elődöntőben a másik ág másodikját, az Astrát 3-1-re verte, ám a döntőben 2-0-ra kikapott az FTC-től.

Az ezüstérmes csapat. Hátul, balról: Katona Dorina, Harkay Eszter, Horváth Viktória, Böcskei Nikolett, Pintér Barbara, Balázs Krisztina, Tóth Enikő edző. Térdelnek: Majtényi Vivien, Lencsés Fanni, Nagy Vanessza, Bátorfi Boglárka, Kollár Fanni, Varga Barbara, Kiss Réka, Elöl: Kiss Virág. Hiányzik Horváth Anna. Fotó: Haladás-Viktória U15

– Szűk, tizenhárom fős kerettel vágtunk neki a bajnokságnak – mondta Tóth Enikő, a csapat edzője. – A magot korábbi Viktória-játékosok alkották, csupán három labdarúgó érkezett máshonnan. Miután rengeteg újonnan alakult gárda indult a bajnokságban, és jómagam korábban nem dolgoztam az U15-ös együttesnél, előzetesen nehéz volt felmérni az erőviszonyokat. A csoportmeccsek után valamelyest tisztult a kép, láttuk, hogy a Fradi százszázalékosan teljesített; 112 gólt lőtt és csak ötöt kapott. Mellette a csoportunkban élen végzett Győri ETO is erősnek tűnt. A középdöntőben mindkét csapatnál egyértelműen jobbak voltunk, csak az volt a kérdés, elsőként vagy másodikként megyünk-e tovább. Végül elsőként léptünk a jászberényi fináléba, ahová betegségem miatt Ferencsik Evelin edzőkolléganőm vitte el a csapatot. A csoportgyőzelem után az Astra ellen magabiztosan nyertünk, ám a döntőre már nagyon elfáradtak a lányok, és a jobb utánpótlással rendelkező ferencvárosiak végül megérdemelten nyertek. Ennek ellenére büszkék vagyunk az ezüstéremre, úgy érzem, rászolgáltunk a másik klub, a névadó Haladás bizalmára is. Már csak azért is, mert a Viktória valamennyi csapata közül a magunk mögött hagyott bajnokságban mi szerepeltünk a legjobban. Egyénileg talán Böcskei Nikolett volt az, aki góljaival a legtöbbet segített. A következő bajnokságban is hasonlóan szűk kerettel dolgozunk, de megpróbáljuk ismét kihozni a maximumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!