Foci

2014.07.14. 14:42

A Puskás Akadémia megfiatalított kerettel vág neki a szezonnak

A Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgócsapata Felcsúton idénynyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatták a csapat új szereléseit, valamint Benczés Miklós vezetőedző a felkészülésről, és a keretben történt változásokról is beszámolt.

Káldor András

A sajtótájékoztató első felében meglepetéssel szolgáltak a vendéglátók, ugyanis a csapat kapitánya Polonkai Attila és Vaszicsku Gergő az együttes első NB I-es gólszerzője modellé avanzsálva mutatták be a JAKO sportszergyártó cég által forgalmazott vadonatúj kék, illetve fehér mezeket. Ezek a szerelések retró stílusúak, a nyakrésznél fűzővel látták el őket, ráadásul egyediek, hiszen a cég katalógusában nem szerepelnek, kizárólag a PAFC csapatai számára készültek. A mezek természetesen tisztelik a Puskás-féle hagyományt.

– A jövőt nem lehet építeni a múlt ismerete, és alkalmazása nélkül. Ezt szerettük volna megjeleníteni a mezünkben a fűzőnek az áthúzásaival. A fűzőnek jelképes üzenete is van, hiszen a múltat köti össze a jövővel – tudtuk meg az Akadémia főigazgatójától, Takács Mihálytól. A múlt és a jövő a csapat szerkezetében is megtalálható. Erről beszélt Benczés Miklós vezetőedző, aki már a délutáni edzéshez készülődött.

– Kétségtelenül nagy volt a mozgás a keretben, mivel kilencen távoztak, és egyelőre heten érkeztek. Fiatalodtunk, mert több idősebb játékos ment el, és helyükre fiatalabbak jöttek, de nem lettünk tapasztalatlanabbak. Tavaly sokan bemutatkozhattak az első osztályban, már több rutint szerezve indulhatnak neki a szezonnak. Olyan akadémisták érkeztek vissza csapatunkhoz, akik a Videotonnál az NB III-as együttesben játszottak, valamint a saját akadémiánkból is felkerült játékos. Igazából nem szeretek idősebb-fiatalabb játékosról beszélni, mert, aki felveszi a Puskás Akadémia mezét, onnantól kezdve nem számít az, hogy hány éves. Csupán az számít, hogy meg kell tennie mindent a csapatért! Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire áll készen a gárda a bajnoki rajtra?

– Amit terveztünk, azt meg tudtuk megvalósítani, hiszen ideális körülmények között készülhettünk mind itthon, mind Ausztriában. Igazolások terén vannak még elképzeléseink, de ezek egyelőre a nyitott kérdések közé tartoznak. A felkészülés a tavalyinál lényegesebben jobban sikerült. Nemcsak azért, mert nem találtunk legyőzőre a Kolozsvár elleni hazai meccs óta, hanem a mérkőzéseken visszaköszöntek azok a taktikai és játékelemek, amelyeket szerettünk volna átadni a csapatnak. A vezetőedző kiemelte Polonkai Attila csapatkapitányt, aki nemcsak szakmailag segíti a fiatalokat a pályán, hanem a pályán kívül is.

– Egy elég jó felkészülés vége felé járunk, a tavalyihoz viszonyítva egy lépéssel előrébb léptünk, mert akkor egy nagyon fiatal csapattal vágtunk neki az évnek. Most, pedig van egy gerinc, akik köré lehet fiatal játékosokat építeni, egészen biztos vagyok benne, hogy jobban fogunk kezdeni. Tíz napunk van még arra, hogy maradéktalanul begyakoroljuk a taktikát, jó úton járunk, remélem, hogy a jövő hét végén Diósgyőrben jól fogunk rajtolni – hangsúlyozta a 18. szezonjára készülő labdarúgó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!