Sport

2014.07.14. 13:15

Eredményes volt az ifjúsági úszó Európa-bajnokság

Dunaújváros - A sportág történetének első integrált ifjúsági úszó Európa-bajnokságán remekül szerepeltek a magyar válogatottak, valamint a paraúszók is.

Gallai Péter

Sós Luca (jobb szélen) 100 méter pillangón lett harmadik

Három arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet nyertek a hollandiai ifjúsági úszó Európa-bajnokságon a magyar fiatalok. Kiss László szövetségi kapitány értékelése: Négy éremmel többet hoztunk, mint a tavalyi ifi kontinenstornáról. Külön öröm számunkra, hogy az érmek többségét a vidéki úszósport hozta, egyre jobban erősödik a szövetség elképzelése, mely szerint a régiók támogatása jelenti a magyar úszósport felemelkedését,

A paraúszók pedig két ezüst- és egy bronzéremmel zárták vasárnap a viadalt. A csapatban ott volt a Dunaferr-DVSI versenyzője, Sós Luca is, aki 100 méter pillangón már szerzett egy bronzérmet, amiről be is számoltunk. A hétvégén még két számban volt érdekelt a dunaújvárosi úszó, 100 háton a nagyon erős mezőnyben egyéni csúcsot javítva kilencedik lett, 50 gyorson pedig ötödikként ért célba.

 

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!