Kultúra

2014.07.14. 15:55

Folkmanushowk: siker

A Kodolányi János Főiskolát a Folkmanushowk nevű vidám fiúcsapat képviselte nemrégiben a Nyitrai Egyetemi Néptánc Fesztiválon.

Szabó Zoltán

Az öt fiú a Nyitrai Egyetemi Néptánc Fesztiválon szerepelt

A versenyen 17 együttes vett részt, főleg hazaiak, de a magyarok mellett cseh, olasz és orosz csoportok neveztek. A magyar csapat, az öt fiú -Kovács Márk, Östör Ákos, Sáfrán Balázs, Sipos Dániel és Szabó Zsombor - kisgyermek koruk óta táncolnak. Jó barátok is, így számukra a néptánc nemcsak kemény munka, felkészülés, hanem egyben közös szórakozás . A csapat lelkesedését jellemzi, hogy nagyrészt saját maguk állítják össze koreográfiáikat és készülnek fel a fellépéseikre. Műsorukban az autentikus néptánc elemei keverednek a showtánccal, az akrobatikus ügyességet igénylő legényesek a modern megoldásokkal. A mostani fesztiválon a legjobb férfi táncosok díját zsebelték be. Nyitrán egyébként Kele Kristóf táncolt Sipos Dániel helyett, utóbbi ugyanis lévén, hogy az Alba Regi Táncegyüttesnek is tagja éppen máshol szerepelt.

 

Címkék#néptánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!