Szentgotthárd

2014.07.14. 16:27

Adomány az üvegasztalból

Szentgotthárd – Nemrég egy üvegasztalt árvereztek el a Jobbik helyi alapszervezetének a felajánlásából. A befolyt összeget hétfőn Vona Gábor, a Jobbik elnöke adta át személyesen a mentőszolgálatnak, illetve jelképesen a rászorulóknak.

Bajdó Bettina

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tartott tegnap délután sajtótájékoztatót a mentőállomás előtt. Az apropóját egy jótékonysági akció adta, ugyanis a helyi alapszervezet felajánlásából a helyi elnöknek, Lábodi Gábornak a munkájából nemrég egy egyedileg gravírozott üvegasztalt árvereztek el. A befolyt összeget a megyében három egyenlő részre osztva ajánlották fel. 50 ezer forintot kapott a helyi mentőállomás, s ugyanennyi jutott két rászoruló, nehéz körülmények között élő családnak is.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke elmondta, hogy nem ez volt az egyetlen jótékonysági akciójuk, s biztos, hogy a jövőben is lesznek hasonló megmozdulásaik. Hozzátette, felülmúlta minden elképzelésüket az, hogy milyen sok helyen jól jött volna ez az összeg. Azokat a családokat, akik kaptak ebből a pénzből egy helyi szervezet segítségével választották ki.

Vona Gábor azt hangsúlyozta, jó érzés olyan ügyek mellé állni, melyek pártpolitikától függetlenül mindenki tiszteletét kivívják. Úgy fogalmazott, hogy a pénz nagyon jó helyre került. Az állami fenntartású szervezetek nehéz helyzetben vannak, s az elnök szerint a mindennapi munka során felmerülő nehézségekről kevés szó esik. Ezzel az adománnyal is szeretnék kifejezni köszönetüket a mentőknek, akik számíthatnak a pártra mindenben.

Fotók: Szendi Péter

Lábodi Gábor köszönetnyilvánítással kezdte beszédét, hiszen sokan az elképzelése mellé álltak, s segítettek abban, hogy ennyiért el tudjon kelni az üvegasztal. Hozzáfűzte, reméli, másokat is megérintett ez a dolog, s kijelentette, mindenképpen folytatni fogják, még akkor is, ha szűkösek a lehetőségeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!