Hírek

2014.07.14. 20:19

A polgármester a szakképzés jövőjéről, a nagyvállalatok igényeiről

Szombathely – 3,5 százalék a munkanélküliségi ráta Szombathelyen – jelentette ki dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere keddi sajtótájékoztatóján. A városvezető a duális képzésről és a munkahelyteremtésről számolt be az újságíróknak.

Tóth Csongor

Dr. Puskás Tivadar elmondta, 2010-ben a Fidesz-KDNP szövetség azt ígérte választási programjában, hogy 1700 új munkahelyet teremtenek Szombathelyen. Mindenkinek örömmel jelenthetem, hogy 2013-ban csak a nagyvállalatok 2000 új álláshelyet biztosítottak. Szombathely jó irányba megy – hangsúlyozta Puskás Tivadar, hangsúlyozva, hogy a szakképzés átalakítása is hozzájárult a sikerhez.

Mára kiderült, hogy a vállalatok magasan kvalifikált mérnökökre és szakképzett munkaerőre tartanak igényt, éppen ezért úgy alakítottuk ki a képzési struktúrát, hogy piacképes emberek kerüljenek ki az iskolapadokból – hangzott el. Dr. Puskás Tivadar szólt arról is, hogy ezért is volt fontos, hogy a TISZK az Akacs Mihály utcába költözzön, hogy a fiatalok korszerű körülmények között sajátíthatják el a szakmák gyakorlati alapjait. Elhangzott: 3,5 százalékos a munkanélküliség Szombathelyen.

Bálint András, A Savaria TISZK igazgatója köszönetet mondott dr. Puskás Tivadarnak a hatékony lobbytevékenységért. Szavai szerint három pillére van a sikernek, az iskolarendszerű szakképzés, az álláskeresők bevonása a felnőttképzésbe, valamint az egyetemi gépészmérnök képzés beindítása. Ezek mind adottak jelenleg Szombathelyen – fogalmazott az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!