Hírek

2014.07.16. 13:02

Útzár az építkezés idején

Csak a 8-as számú főút teljes lezárása mellett végezheti el a rátóti Körmend-Szentgotthárd vasút feletti híd szélesítési és megerősítési munkáit a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Simon Erzsébet

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában már csaknem egy hónapja zajlanak a 8-as főúton található rátóti Körmend-Szentgotthárd vasút feletti híd szélesítési és megerősítési munkái. A híd korszerűsítésének kivitelezése csak a főút teljes lezárása mellett valósítható meg, ez várhatóan négy hónapot vesz igénybe.

A teljes útzár idejére ideiglenes terelő utat építettek a szakemberek, így az országhatár felől érkező teljes forgalomkorlátozás nélkül a 8-as főúti felüljáró alatt újonnan megépített szakaszon haladhat – óránként 30 kilométeres – sebességkorlátozás mellett. A Magyarországról Ausztria felé haladó forgalom esetében a személyforgalom, az autóbuszforgalom és a megkülönböztető jelzést használó járművek Rátót belterületén közlekedhetnek a Fő utca–Ady Endre utca–8-as főút nyomvonalon. Az Ausztriába irányuló 3,5 tonna feletti teherforgalomnak érdemes a 8–87–89-es vagy a 86–89-es főutakat érintő útvonalakat használniuk Bucsu határátlépéssel. A forgalomkorlátozást több helyen jelzőtáblák jelzik. A Szentgotthárdra tartó 3,5 tonna feletti célforgalom a személyautók számára fenntartott terelőúton haladhat külön eseti engedély birtokában, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága kérelemre állít ki – tudatta lapunkkal Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!