Sport

2014.07.18. 17:24

EL: csak a Diósgyőr

A Győr nagy pofont kapott a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében, kikapott az FTC is, csak a Diósgyőr nyert.

Tóth Gábor

Három magyar futballcsapat is pályára lépett kedden este a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörének első meccsén. A Győri ETO hazai pályán fogadta a svéd IFK Göteborg együttesét. A vendégek simán nyertek, 3-0- arányban bizonyultak jobbnak, így tulajdonképpen a visszavágó csak formalitás lesz. A Ferencváros a horvát HNK Rijeka vendégeként lépett pályára. A fővárosi zöld-fehérek kizárólag a védekezésre koncentráltak, a taktikájuk pedig egészen a 85. percig működött is, amikor egy 11-esből gólt rúgtak a horvátok. Az 1-0-s vereség ellenére a visszavágón kiharcolhatja a továbbjutást a Fradi. A Diósgyőr a bolgár Liteksz Lovecs otthonában nyert magabiztosan 2-0-ra, így komoly esélye van a továbbjutásra.

A Diósgyőr a JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz), a Ferencváros pedig a Víkingur (feröeri)/Tromsö (norvég) párharc győztesével találkozik továbbjutása esetén a labdarúgó Európa-liga 3. selejtezőkörében, míg a Győri ETO-ra a portugál Rio Ave várna – ha a Rába-partiak ledolgoznák háromgólos hátrányukat Göteborgban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!