Kultúra

2014.07.22. 09:23

Vasi együttesek a Művészetek Völgyében

Vas mergye, Kapolcs - Sok rangos szakmai díjjal büszkélkedő vasi művészeti csoportok is tiszteletüket teszik a Művészetek Völgyében: augusztus elsején a kapolcsi Muharay-udvarban láthatja-hallhatja a közönség a Koprive tamburazenekart, a 30 éves Boglya együttes, a Gencsapátiból indult népszerű énekesnőt, Bognár Szilviát – párja, a bőgős Kovács Zoltán társaságában –, valamint a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttest.

Ölbei Lívia

A Boglya Nyugat-Dunántúl legismertebb népzenei együttesei közé tartozik, a hagyományhű magyar népzenét játszó muzsikusok Kapolcson hatodik önálló CD-jük anyagával állnak a közönség elé. Bognár Szilvia a Gencsapáti Népdalstúdióból, Tanai Erzsi szárnyai alól indult el „világzene-hódító" útjára. A kapolcsi fellépésre is világzenei koncerttel készül, párja, Kovács Zoltán (bőgő) társaságában.

Bognár Szilvia és Kovács Zoltán. Fotó: Vermes Tibor

A szentpéterfai Koprive zenekar a horvát népzenei hagyományok életben tartásával szerzett nevet magának. A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes nem egyszerűen őrzi, hanem éli a hagyományt. A településen hat csoportban száztízen táncolnak. A kapolcsi érdeklődőket rábaközi táncokkal, egy szlavóniai lagzi jeleneteivel, valamint a gencsi regrutázás bemutatásával bűvölik el. A műsor után táncház: biztos senki nem lesz, aki ennyi tánc után képes lesz ülve maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!