Haladás

2014.07.25. 09:12

Újjáalakult gárdák harca

A labdarúgó NB I. nyitófordulójában szombaton 20.30-kor (Sport1) az átalakult Szombathelyi Haladás a szintén vérátömlesztésen átesett Újpestet fogadja.

Pum András

A két csapat közül  az újpestieknél volt nagyobb játékosmozgás, ám a szombathelyiek veszítettek több meghatározó futballistát. A Haladásnál egyébként hatan érkeztek, heten távoztak, a fővárosi klubnál kilencen  – főleg magyarok – jöttek, 13-an mentek – és akkor még egyik csapatnál sem számoltuk a kölcsönadott labdarúgókat. Nagy kérdés tehát, hogy a két újjáalakult együttes közül melyikük játéka állt össze.

Érdekesség, hogy a Haladásban a Megyeri útról kölcsönben érkezett Zamostny Balázs, a liláknál a Szombathelyről szerződtetett Nagy Gábor is pályára léphet.

– Főleg külföldiek távoztak Újpestről, a hiányposztokra  pedig jóképességű magyarokat  – Forró Gyulát, Vadász Viktort, Nagy Gábort – szerződtettek – mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – A magot viszont egyben tartották, így  a tavalyihoz képest jóval erősebb a keretük. Ugyanakkor a támadóposzt Kabát sérülése miatt lyukas, ide még keresnek játékosokat. Viszont szinte minden poszton nagyon jó képességű futballistáik vannak,  különösen igaz ez a középpályára, Nagy Gábor, Vasziljevics, Balogh Balázs, Suljic, Simon, Sztaniszavljevics egyaránt remek képességű futballista. Ami minket illet, a felkészülés alatt nagyjából sikerült kialakítani azt a szűk keretet, akik bevethetőek lesznek az Újpest ellen. A héten már frissítő edzéseket végeztünk, aminek köszönhetően remélhetőleg dinamikusabbak lesznek a játékosok, emellett fűti őket a bizonyítási vágy. A tavalyihoz képest egy új csapat lép pályára, de egyértelműen a győzelem a cél. Ezúttal nem a játék, hanem akarati tényezők dominálhatnak. Gyurján sérült, Fehér eltiltott, Németh Márió és Medgyes pedig csak szombaton érkezik vissza az az U19-es válogatottól.

Szakály Attila is részese volt az Újpest elleni tavaszi 1-0-s győzelemnek, ezúttal is pályára lép a középpályás. Fotó: Ohr Tibor

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Katona – Szakály, Iszlai – Radó, Nagy O., Halmosi – Zamostny.

Cserék: Gyürü, Zsirai, Farkas, Varga G., Városi, Jancsó, Gaál.

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, partjelzők Kispál Róbert és Horváth Zoltán.

A Rohonci úti pénztárak 16 órakor nyitnak.

Tavasszal Radó András góljával 1-0-ra nyertünk az Újpest ellen


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!