Haladás

2014.07.25. 14:32

Csak az Újpest-meccsre gondol

Az Újpest Szombathelyen kölcsönben futballozó támadója, Zamostny Balázs számára elégtételt jelentene, ha a Haladás legyőzné a lilákat. És ha még gólt is szerezne a csatár...

Pum András

Zamostny Balázs legutóbb március 30-án játszott bajnokit a Rohonci úton - akkor az Újpest játékosaként. A Hali tavasszal Radó András góljával 1-0-ra győzött. Nyáron aztán egy évre kölcsönben Szombathelyre került, így ezúttal is pályára léphet, ám most a Haladás futballistájaként húz mezt anyaklubja ellen.

A 22 esztendős, 27 NB I-es bajnokiján 2 gólt szerző támadó kifejezetten örülne neki, ha harmadik találata szombat este megszületne.

- Remélem, hogy kezdek, de az sem baj, ha csak csereként lépek pályára, egy lényeg, hogy játszhassak - mondta Zamostny Balázs. - Nem tagadom, nagyon várom a meccset, másra sem gondolok, mint a szombat estére. Nagyon nagy elégtétel lenne számomra, ha nyernénk. Nem lesz könnyű dolgunk, az Újpest sokat erősödött a nyáron. Főleg a védőszekciójuk lett emberesebb, stabilizálták a védelmet és középpályát is, ide hozták például Nagy Gábort. Ugyanakkor csatáruk most nincs, hiszen Kabát Péter sérült, a kupadöntőn a védekező középpályás Sztaniszavljevics szerepelt elöl. Abszolút képben vagyok az Újpestet illetően, figyelem mi történik náluk. Ugyanakkor elsősorban persze a Haladásra koncentrálok, hiszen a szombathelyi csapat játékosa vagyok, de tény, nekem más ez a meccs. Habár ugyanúgy készülök, mint bármelyik bajnokira, de a fejemben cikáznak a gondolatok. A héten beszéltem az újpesti Balogh Balázzsal, és úgy vettem ki a szavaiból, hogy ugyan tartanak a Halitól, tudják, hogy nehéz dolguk lesz, de magabiztosak. Én többek között azzal "biztattam", hogy úgyis üres kézzel, pontok nélkül buszoznak haza.Miután tavasszal Újpesten többnyire csereként léptem pályára, így örülök, hogy a Haladásnál sok edzőmeccset játszottunk, legalább mindannyiunk lábában van néhány találkozó. Nem volt túl hosszú a felkészülési időszak, jó lett volna még egy kis idő. Ám az összhang, a csapategység kezd kialakulni, igaz a játékban még van mit fejlődni, ám ez majd kialakul. Ezen a héten frissebbek voltak az edzések, magamon is érzem, hogy már a múlté a fáradtság. Bízom benne, szombat estére tökéletes fizikai állapotban leszek.

Zamostny Balázs szombaton az Újpest ellen debütálhat a Haladásban. Fotó: Unger Tamás

- Egyértelműen a győzelem a célunk, csak a három pont elfogadható, egy sikeres szezonkezdet mindig sokat lendít egy csapaton - folytatta Zamostny. - Ami személyes célomat illeti, szeretnék győztes gólt rúgni, de az sem bánom, ha egy apró öngóllal győzünk. 1-0-ra vagy 2-1-re nyerünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!