Kultúra

2014.07.27. 10:10

Magas színvonalon a Vox Mirabilis

Harmadik alkalommal rendezték meg a Muzsika Hídja nemzetközi kórusversenyt, ahol a Vox Mirabilis a legmagasabb pontszámot érte el.

A versenyre Európa és Kína egyházzenei és civil amatőr kórusai kaptak meghívást. A résztvevők műsorának közös pontja, hogy mindannyian legalább egy-egy Kodály-művel is készültek. A rendezvény fővédnöke az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Lomnici Zoltán, szakmai főtámogatója a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) volt. A zsűribe kimagasló nemzetközi szakembereket kértek fel, az elnök Mindszenty Zsuzsanna, a KÓTA elnöke volt.

Zemlényi Katica (b), a Vox Mirabilis Kamarakórus vezetője és Mindszenty Zsuzsanna, a zsűri elnöke a díjátadó ünnepségen (Fotó: Vox Mirabilis)

A Vox Mirabilis Kamarakórus is ott volt a versenyző együttesek között, és most is, mint eddig, magas színvonalú műsorral készült a megmérettetésre. A zsűri a székesfehérvári kamarakórust a legmagasabb pontszámmal arany díjjal jutalmazta, így a kórus a mezőny élén végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!