Sport

2014.07.29. 14:40

Az Iváncsa csapatának gólvágója, Balogh László meglőtte a mérkőzés/gól átlagot a 2013-14-es megye I-es szezonban

Székesfehérvár - Az Iváncsa csapata mindent vitt a 2013-14-es idényben. Megnyerte a megye I-es labdarúgó bajnokságot, és a Magyar Kupában is vitézkedett. Ráadásul a gólkirály is az aranycsapatból került ki: A 26 éves Balogh László 31 találatot jegyzett idén.

Ferencz Balázs

– 28 mérkőzés, 31 gól. Igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény. Mindig is gólérzékeny volt?

– Volt már hasonló idényem, a Sárszentmiklós színeiben sikerült egyszer 32 góllal zárnom. De az az igazság, egy gólkirályi címhez kell a csapat is.

– Iváncsán egyben volt a csapat.

– Nagyon jó idényt tudhatunk magunk mögött, bajnokságot nyertünk, a Magyar Kupában sem találtunk legyőzőre. Jó futballistákból áll a csapat, nem volt hiba egyetlen poszton sem. Külön öröm számomra, hogy gólkirály is én lettem, de nem ez a legfontosabb. Persze, boldoggá tesz, hogy ebben az idényben én voltam a legeredményesebb, de mondom, a csapat sikere mindennél előbbre való.

Balogh Lászlót (jobbra) nehezen tudták tartani az aktuális ellenfél védői, 28 bajnokin 31 gólt lőtt. Fotó: Koppán Viktor

A jobblábas támadó Pakson nevelkedett, majd Fehérvárra szerződött, és három idényen át pallérozódott a Vidiben, de az NB I-es csapat keretébe nem került be. Balogh László Székesfehérváron lett csatár.

– Mindig is a csatárposzton rúgta a labdát?

– Nem, belső védőként kezdtem még Pakson. 17 éves voltam, amikor eltörött a bokám. Akkor már a Videoton játékosa voltam, és a felépülésemet követően egy fehérvári meccsen csereként léptem pályára, de nem hátra, hanem előre küldtek. A csere után rögtön gólt szereztem, és ottragadtam csatárnak.

Balogh László barátja a labda. Fotó: Molnár Artúr

A fehérvári évek múltával visszatért nevelőegyesületéhez Paksra, majd nem sokkal később az NB III-ban szereplő Siófok játékosa volt. Az újdonsült gólkirály nem érezte jól magát a Balaton partján, nem is játszott sokat, hét mérkőzésen szerepelt, így fél év után váltott. A Tolna megyei I. osztályban szereplő Bölcske várta, ahonnan 2010-ben igazolt tovább Sárszentmiklósra. A Miklóson töltött három idény alatt 77 bajnokin összesen 72 gólt szerzett . Aztán az aranyra törő Iváncsa szemet vetett Baloghra, és nem járt rosszul a támadóval.

– Mik az erényei? Miről ismerhető fel a pályán?

– Többnyire arról, hogy elől játszom, no és a mezszámomról. A viccet félretéve: gyors vagyok, és azt mondják, jól fejelek.

– Mit vár a következő idénytől?

– Szerencsére a nyáron nem volt nagy mozgás a csapaton belül. Csupán Gál Dani szerződött Velencére, egyébként együtt maradt az állomány. Úgy érzem, jó eséllyel pályázunk az újabb bajnoki aranyra, és szeretnénk is megvédeni címünket.

– És a gólkirályi korona?

– Nem foglalkozom különösebben azzal, hogy hány gólt szerzek az idény során. A lényeg, hogy amikor helyzetbe kerülök jó megoldást válasszak, ezzel is segítve a csapatot.

– Egy góllövő mit szeret leginkább a labdarúgásban?

- Sokan erre azt szokták mondani, hogy a góllövés pillanata, illetve az azt követő ünneplés számukra a legkellemesebb. Én a csapategység élményét emelném ki, hogy tartozol valahova, hogy egy célért küzdötök. Legyen az a bajnokság bármely osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!