Sport

2014.07.29. 14:40

A bajnokcsapat kapott gól nélkül nyerte a XXII. Szabolcs-kupát

Pusztaszabolcs, Székesfehérvár - A megye I-es bajnok Iváncsa sikerével zárult a XXII. Szabolcs-Kupa. A Pusztaszabolcson rendezett hagyományos labdarúgó torna jól szolgálta a csapatok felkészülését a bajnoki idényre.

Ferencz Balázs

Az élesítés utolsó erőpróbáján a hagyományoknak megfelelően a szomszédvárak labdarúgó együttesei mérték össze jelenlegi formájukat. A XXII. Szabolcs-Kupa első napján Fejér megye másodosztályú labdarúgó bajnokságának Agárdi Termál csoportjában a 9. helyen záró Adony a Road Masters Megye I bajnoka, az Iváncsa csapata ellen lépett pályára. Az Adony együttese több meghatározó játékosát is nélkülözte, mégis bátran kezdett. A találkozó elején kimaradt két adonyi helyzet után az NB III-at nem vállaló, így a 2014-15-ös kiírásban is a megyei első osztályban induló Iváncsa átvette az irányítást, és hamar kidomborodott a két csapat közötti tudásbeli különbség.

Az Iváncsa együttese tornagyőzelemmel hangolt a hamarosan rajtoló 2014-15-ös szezonra. Fotó: Koppán Viktor

Adony–Iváncsa 0:9

Gólszerző: Péczeli Péter (4), Balogh László (3), Mondovics, Pregitzer.

Mivel a Pusztaszabolcs SC még egyszer sem nyerte meg az általa szervezett felkészülési tornát, a „most vagy soha" szellemben pályára lépő hazaiak nagy csatát vívtak az első osztályba most visszajutó Ercsi alakulatával. Az elődöntő másik ágán tapogatózó játék után Bakos góljával szerzett vezetést a hazai csapat. Ezután a vendégek irányították a játékot, majd a korábbi NB I-es játékos, Balaskó tizenegyest hibázott. A második félidőben is kontrákra rendezkedett be a Pusztaszabolcs, és egy védelmi hibát kihasználva Bakos kétgólosra növelte az előnyt. A hajrát azonban nagyon megnyomta az Ercsi, és három perccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlített A 2-2-es rendes játékidő után a szabályok értelmében a hosszabbítást mellőzve rögtön a tizenegyes-rúgások jöhettek. Az Ercsi játékosai pontosabban céloztak, és kiharcolták a finalista tagságot.

Pusztaszabolcs–Ercsi 2-2 (büntetőkkel: 1-3)

Gólszerző: Bakos (2) illetve Ivacs (2).

A vasárnapi bronzmeccsen a Pusztaszabolcs gólkosárral, és bronzéremmel vigasztalódhatott. Tikkasztó, már-már elviselhetetlen hőségben, többek között Pusztaszabolcs testvértelepülésének, Staufenberg városának polgármestere, Volker Zimmerman előtt léptek pályára a harmadik helyért csatázó csapatok. A Pusztaszabolcsot megviselte az előző napi, már szinte megnyert mérkőzés elvesztése. Tóth Norbert góljával megszerezte a vezetést a PSC, de előnyének sokáig nem örülhetett a házigazda, mert az adonyiak a 2013-14-es bajnokságban is villogó csatára, Csorba hamar válaszolt rá. A félidő második felében felpörgött a hazai csapat és a szünetre már háromgólos előnnyel mehetett az öltözőbe. Fordulás után a Pusztaszabolcs alakulata négy ifi játékost is csatasorba állított, azonban még a tartalékos összeállításban is növelte előnyét, és a publikum nagy örömére magabiztos győzelmet aratott.

Fodor Gergely (jobbra) csapata nem kapott gólt a Szabolcs-kupán. Fotó: Koppán Viktor

Pusztaszabolcs–Adony 6:1 (4:1)

Gólszerző: Székely (2), Tóth Norbert (2), Imre János, Kovács Balázs, illetve Csorba.

A XXII. Szabolcs-Kupa döntője szépszámú közönséget csalogatott a sportpálya köré. A finálé első félidejében inkább a mezőnyjáték dominált, és néhány durvább belépő borzolta a kedélyeket. Az Iváncsa ment előre, de a bajnok játékán érződött Mondovics, Csikesz, és a bajnokság gólkirályának, Balogh Lászlónak a hiánya. A szünet után az iváncsaiak alakítottak ki több helyzetet, de az Ercsi kapusa – Bongó – remekül védett. A 75.percben azonban ő is tehetetlen volt, Facskó szépségdíjas találattal szerzett vezetést. Az Iváncsa együttese a hátrealévő időben őrizte előnyét, és a tavalyi diadala után most is elhódította a Szabolcs-kupát.

Ercsi–Iváncsa 0-1 (0-0)

Gólszerző: Facskó.

A torna legjobb kapusának, az Ercsi hálóőrét, Hodula Krisztiánt választották, a legjobb mezőnyjátékosnak az iváncsai Aradi Csaba bizonyult. A gólkirályt is az Iváncsa adta Péczeli Péter személyében. A legjobb pusztaszabolcsi játékosnak Schrick Dániel t választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!