Foci

2014.07.30. 05:15

A Hannover lesz a Csákvár ellenfele

Nagy lehetőséghez jutott a magyar NB II-es labdarúgó-bajnokság újonca, az Aqvital-Publo Csákvár azzal, hogy szerdán, 16 órától a Bundesliga egyik középcsapatával, a Hannoverrel vívhat edzőmérkőzést Ausztriában.

Bobory Balázs

Manapság kevés magyar együttesnek adatik meg, hogy a világ legjobb bajnokságaiból érkező ellenfelekkel teszteljen, most a csákváriak a világbajnok német futball reprezentásával, a Bundesligában vitézkedő Hannoverrel játszhatnak mérkőzést. Az összecsapást Gelei Károly hozta létre, a németek edzőpartnert kerestek, és a Fejér megyei együttes számukra ideális partnernek tűnt, ezért esett rá a választásuk. Természetesen a csákvári labdarúgók nagyon várják már a találkozót, biztosan nagy élmény lesz a világ legprofibb bajnokságának tartott Bundesliga egyik együttese ellen pályára lépni.

- Valóban izgatott a társaság, nem sok játékosnak adatik meg, hogy Hannover-szintű alakulat ellen bizonyítson - mondta Domján Attila, a Csákvár emblematikus játékosa. Nem tudjuk, hogy a németek legjobbjai pályára lépnek-e ellenünk, vagy a cseresor szerepel, de ez lényegtelen is, mindenképpen kemény erőpróba vár ránk. Az eddigi felkészülési mérkőzéseink vegyes képet mutatnak, akadtak összecsapások, amikor már jól ment a játék, máskor visszafogottabbak voltunk, de sok a fiatal játékos a csapatban, egyelőre érthető a rapszodikus teljesítmény. Elképzelhető, hogy a Hannover ellen is gyakoroljuk az új játékrendszert, a három belső védős felállást, ezzel bővült a taktikai repertoárunk. Az biztos, bátran, teher nélkül kell futballozni szerdán, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek.

A csákváriak az előttünk álló szezonban szeretnének megkapaszkodni a másodosztályban, a Hannover elleni összecsapáshoz hasonlatos erőfelmérő jó támpont lehet a további munkához, felkészülési szakaszhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!