Sport

2014.07.30. 05:15

Kajak, kenu: nyolc érem, a fele arany

Az Északi evezőspályán rendezték a kajak, kenu gyermek, kölyök és serdülő országos bajnokság küzdelmeit, egyben a Kolonics György Emlékversenyt.

Silye Sándor

A hétvégén a sukorói pályán rendezték meg a kajak-kenu sport utánpótlásának idei legrangosabb országos versenyét. Három napon keresztül rekord nevetés mellett összesen 80 egyesület 4000 versenyzője lapátolt az érmekért. Pénteken az 500 méteren, és a váltó viadalokon, szombaton az ezer, vasárnap a hosszú távokon versengtek egymással a fiatalok.

A 10-16 évesek bajnokságán a VVSI eredményesen szerepelt, tagjai érmeket, és értékes pontokat szereztek. Nyolc érmet tartottak itthon, az érmek színeinek megoszlása: 4 arany, 1 ezüst, 3 bronz.

A VVSI kajak kettőse, Peller Bendegúz, Szabó Bálint célba ért

Magyar bajnok lett: Halász Márton MK-1 1. kcs. 2000 méter; a Halász Márton, Béd Imre, Varga Gergő, Lengyel Marcell MK-1 1. kcs. 4x500 méteres váltó; a Varró Péter, Peller Bendegúz, Szab Bálint összetételű C-1 3. kcs. 3x200 méteres váltó; az Angyal Rebeka, Kuti Nina, Fidel Fanni, Ocskay Leila MK-1 1. kcs. 4x500 méteres váltó.

Ezüstérmet szerzett az Orisek Milán, Kovács Lilla, Wagner Áron, Nemes Réka MK-1 1. kcs. 4x500 méteres vegyes váltó.

Bronzérmes lett Szekeres Norbert C-2 6. kcs. 500 méteren; a Kovács Lilla, Nemes Réka páros MK-2 1. kcs. 2000 méteren, a Kóti Bernadett, Molnár István, Valdinger Bálint, Sándor Réka MK-1 2. kcs. 4x500 méteres vegyes váltó.

A dobogós helyezéseken kívül további 11 versenyszámban végeztek az első kilenc között, azaz a döntősök mezőnyében a VVSI utánpótlás korú versenyzői.

Az eredmények megfelelőek ebben a korcsoportokben, egyéniben a Halász Márton által szerzett aranynak különösen örültünk, a csapatban, váltókban szerzett medálok pedig jól jelzik, a korcsoportjainkban több tehetséges versenyzőink van. Hogy mire vihetik a most sikeresek később? Kitartó munkával, odaadással, lelkesedéssel sokra, és egy ideig még a VVSI versenyzőiként tehetik ezt...

Jövő héten Szolnokon folytatódik a kajak, kenu versenyszezon, akkor és ott az öregek , az ifjúsági és az U23 korosztály magyar bajnokáságát rendezik meg.

 

Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!