Lóerő

2014.07.30. 11:48

Japán precizitás a motorolaj gyártásban

Biztonságos közlekedés az utakon – ezt a mondatot hallva autósoknak és szakembereknek egyaránt az jut eszükbe, hogy mindig komplex tényezők függvénye, hogyan teljesít egy gépjármű a forgalomban, valamint milyen gyakran szükséges szervizelni azt.

Az abroncsok, a vezetési gyakorlat, a beállítások, a minőségi kiegészítők és olajok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezetés, az autóhasználat élmény legyen, és ne csupán valamiféle szükséges rossz. A fékmester tapasztalt profijai is úgy vélik, hogy a motor, és egyes alkatrészeinek épségéről, időtálló minőségéről többek között a választott mobil motorolaj gondoskodhat.

De mégis milyen márka mellett érdemes letenni a voksot?

Honnan lehetünk biztosak abban, hogy a választott típus beváltja majd a hozzá fűzött reményeket? Jelen cikkünkben egy olyan márkát szeretnénk bemutatni, mely speciális összetevőivel és jellemzőivel nem véletlen állta már meg a helyét az autósport világában is.

Japán legnagyobb múltra visszatekintő olajvállalata, a JX Nippon Oil Corporation ma már ismert Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is, ráadásul  Japánban benzinkutakat, 13 000 üzletből álló rendszert is üzemeltet. Sikerének kulcsa a japán precizitás, és a forradalmian új összetétel, mely a szűrés terén kiválóan teljesít. Az Eneos már bebizonyította kimagasló minőségét az autó-, és motorsportban is, hiszen neve nem ismeretlen a Forma 1, a  MOTO GP, a Dakar, vagy a Super GT világában sem.

S hogy minek is köszönheti egyedülálló hatékonyságát az Eneos?
Az alapvetően két sorozat, a Premium és a Sustina gyártója újfajta molekulaszerkezetetet alkalmazott, amelynek köszönhetően a molekulák szabadabban mozognak, ezzel lehetővé téve a stabil viszkozitást, amely még szélsőséges időjárási körülmények között is megállja a helyét. A fekmester.hu is egyetért azzal, hogy a motorolaj viszkozitási indexének ilyen mértékű javulása az üzemanyag fogyasztásra is kitűnő hatással van, mégpedig közel 2 %-os megtakarítás érhető el használatával.

Az Eneos kapcsán mindenképpen szót érdemel az a speciális adalékanyag, mely a hagyományos motorolajoknál ismert ként tartalmazót váltja fel. A kénről azt lehet tudni, hogy a nagy nyomás, a hőmérséklet és a nedvesség hatására kénsavvá alakul, ami egyértelműen káros hatással van a hengerre, valamint a dugattyúgyűrűkre. Az Eneos ezzel szemben olyan adalékanyagot tartalmaz, amely oxigén alapú.

Hogyan érvényesül ennek hatása?

A hagyományos motorolajok esetében a jelen levő kén melléktermékeinek lekötése volt az olaj tisztító részecskéinek fő feladata. Ezzel szemben a motor tisztántartásában sokkal hatékonyabban tud teljesíteni a ZP technológiával készült Eneos, ugyanis a kén jelenlétének hiányában csak a motorban létrejött szennyeződések lekötése, és lebegtetése a feladata.

A Sustina viszkozitását megengedő gépjárművek esetében a szakértők bátran javasolják a márka használatát, hiszen segítségével nem csak üzemanyag megtakarítás érhető el, de a termék maximálisan gondoskodik a motor alkatrészeinek védelméről, azok hosszú távú élettartamáról. Időtálló, megbízható minőséget teremtett a japán Eneos, mely méltó ahhoz a névhez, melyet világszerte sokan elismernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!