Foci

2014.07.30. 12:50

A megyei I-es mezőny legvégén

Megyei körkép - Labdarúgó megyei első osztályú értékelősorozatunk zárórészében az utolsó három helyezett szezonját vesszük górcső alá.

Horváth Gábor

Peremarton (14., 23 pont)

Érdekes idénye volt a Peremartonnak, amely pályája felújítása (megújult az öltöző és a játéktér is) miatt ősszel csak idegenben, tavasszal pedig csak otthon játszott. A PSE az első félév után szintén a 14. helyen állt, a folytatásban úgy tűnt, javíthat ezen, ám az utolsó négy fordulóban nagyon gyengén szerepelt a társaság. Négy vereség mellett 27 gólt kapott a csapat, amely ebben az időszakban csak háromszor tudott ellenfelei kapujába találni.

Korcsmár István edző: - A minimális célt, a bennmaradást sikerült elérni. A bajnokság vége gyengén alakult, de ennek a szereplésnek voltak előzményei. Nagyon kevesen voltunk, egy ideig még az is kérdés volt, el tudunk-e indulni a bajnokságban. Sok fiatalt szerepeltettünk, ami olykor bejött, olykor nem. Mindenképpen változásra van szükség. A jövőben elsősorban a helyi fiatalokra igyekszünk építeni.

A Peremarton (kék mezben balra András Szabolcs) és az Ajka Kristály (Mong Benjamin) végig a mezőny hátsó részében küzdött (Fotó: Penovác Károly)

Ajka Kristály (15., 20)

A tavaly átalakult Kristály majdnem dupla annyi pontot szerzett a második félévben, mint az elsőben, ami mindenképpen dicséretes. Helyezésbeli előrelépésre azonban nem volt elég.

Dalnoki László edző: - Gyenge szezonunk volt, de úgy vágtunk neki az évadnak, hogy két felnőtt játékosunk maradt. Fiatalokkal és alacsonyabb osztályból érkezőkkel töltöttük fel a keretet. Télen aztán erősödtünk, ráadásul a fiatalok fejlődtek, így a tavaszi félévben akadtak szép eredményeink. csak néhány ponton múlt, hogy nem sikerült előkelőbb helyen végeznünk. Nagy erőkkel zajlik a csapat megerősítése, a jövőben mindenképpen magas edzéslátogatottságot szeretnénk.

Herend (16., 0)

A herendiek az előző idényben is utolsók lettek. A nulla pont csalóka, a csapat szerzett 13 egységet, ám ugyanennyi levonást kapott. Persze a Herend büntetés nélkül is utolsó lett volna.

Nagy László edző: - Januárban vettem át a csapat irányítását és az alapozás jól sikerült. később azonban elkezdtünk fogyni. A nulla pontot nem lehet ragozni. Sok összetevője volt ennek a szereplésnek. Az ifisták nem tudtak nálunk játszani, mert náluk sem volt elegendő a létszám. A fiatalokat nem sikerült beépíteni. Már szezon közben a jövőre készültünk, gondoltuk, hogy nem esünk ki. Ám igazából mindegy, hogy a megye I-ben, vagy a II-ben szereplünk. Bízunk benne, hogy a folytatásban sikerült jobb teljesítményt nyújtanunk. A következő idényben új edző irányítja majd az együttest, Fischer Ferenc visszatér a kispadra.

Csertán, Molnár, valamint Sóskuthy

Az utolsó három helyezett játékosai közül Csertán Zoltán volt a legeredményesebb. A rutinos focista ősszel a Csetény erősítette (egy gólt lőtt), tavasszal a Kristályban játszott, ahol nyolcszor volt eredményes. A peremartoniak közül Molnár István volt a legveszélyesebb, ő kilencszer talált be. A Herendnél Sóskuthy Zalán (8 gól) lett a házi gólkirály. A két utolsó helyezett a kiírás szerint kieső, ám mivel feljutó nem akadt (idén sem), a Herend és a Kristály is maradt megye I-es.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!