Sport

2014.07.30. 14:15

Szomszédvárak csatája

Dunaújváros - Az OTP Bank Liga NB I második fordulójában szombaton 16.30 órakor a pályaválasztó jog felcserélése miatt ismét idegenben lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A kispesti idénynyitón a huszonhatodik perctől emberhátrányban játszott az újvárosi együttes, így Dobos Barna szakmai igazgató által eltervezett játékrendszeren hamar változtatni kellett.

– Szerettük volna, ha jobban sikerül a bemutatkozásunk az első osztályban, de egy szerencsétlen mozdulat miatt hamar megfogyatkoztunk. Ettől kezdve egy teljesen más stílust kellett játszanunk, ami a védekezésből indított gyors kontrákra alapult. Voltak ugyan ebből lehetőségeink, de a nagy egyéni hibák miatt kapott gólok megpecsételték a sorsunkat. A végén pontrúgásokból próbáltunk veszélyeztetni, de nem tudtunk eredményesek lenni. Szombaton Székesfehérváron sem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Videoton a magyar első osztály meghatározó együttese. Az elmúlt időszakban játszottunk ellenük két Ligakupa, és egy edzőmérkőzést, ahol rendre kikaptunk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei. Elsősorban nekünk nem a fehérváriakat kell legyőznünk. Az esetleges pontszerzéshez mindenkinek kiemelkedő teljesítményt kell nyújtani. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, minél kevesebb lehetőséget adni az ellenfél támadóinak. Emellett jól kell sáfárkodnunk az adódó lehetőségeinkkel.

A friss szerzemény Zsótér Donát (balra), Dobos Barna szakmai igazgató, valamint az újvárosiak fiatal tehetsége Jakab Dávid.

Fotó: DPASE

A Budapest Honvéd ellen elvesztett találkozón Jakab Dávid veszélyesen játszott. – A kiállítás ellenére egészen a hetvenötödik percig jól működött a védekezésünk. Ekkor azonban becsúszott egy hiba, ami tulajdonképpen eldöntötte a találkozó sorsát. Bízom benne, hogy a Videoton ellen is lehetőséget kapok. Szeretnék jobban játszani, mint a Honvéd ellen. Fegyelmezetten, koncentráltan kell pályára lépnünk szombaton. Engem nagyon motivál, hogy jó csapat ellen játszhatok. Az U19-es válogatott Európa-bajnoki szereplését követően csatlakozott az újvárosiak keretéhez a Videotontól kölcsön kapott tizennyolc éves Zsótér Donát, aki már tizenhat évesen bemutatkozhatott a Videoton FC-ben, egy zalaegerszegi győztes Ligakupa mérkőzésen

– Nagy meglepetés volt számomra, hogy megkaptam azt a lehetőséget, hogy egy ilyen múlttal rendelkező csapatnál játszhassak a következő szezonban. Már télen is szóba került a szerződtetésem, de ez akkor sajnos nem sikerült. Izgalmas feladat ez, hiszen csapatom és én is újonc vagyok a legjobbak között. Nagyon bízom abban, hogy sokszor lehetek majd tagja a kezdőcsapatnak, így játékommal tudom majd segíteni a Dunaújvárost. Már most hétvégén be szeretném bizonyítani a szurkolóknak, valamint volt csapatomnak, a Videotonnak is, hogy jó játékos vagyok. Erre nem biztos, hogy lesz lehetőségem, hiszen csak hétfőn kezdtem el a közös munkát a csapattal. Köszönettel tartozom eddigi klubomnak, a Videotonnak, hogy sikerült megegyezniük az újvárosiakkal. A szerződésem alapján egy évig adtak kölcsön, de a teljesítményem alapján félévkor visszahívhatnak. Én azonban abban bízom, hogy ezt az egy évet Dunaújvárosban, a csapatért mindent megtéve fogom lejátszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!