Sport

2014.08.04. 09:20

Női válogatott futballtorna Füreden

Balatonfüred - Második alkalommal ad otthont a tóparti város a Balaton kupa női nemzetközi felkészülési labdarúgó tornának.

Novothny Ottó

A házigazdák három, közel azonos erősségű válogatottat hívtak meg az eseményre, ráadásul a magyar együttes a világranglistán legelőkelőbben rangsorolt románok ellen lépett pályára.

Markó Edina szövetségi kapitány (aki korábban nyolc esztendeig a korosztályos női válogatottak szakmai felkészüléséért felelet és a Veszprémben edzősködő Vágó Attilát váltotta a kispadon) elmondta a találkozó előtt, hogy a világbajnoki selejtezőkre készülnek. Ugyan a hatos csoportból már nem juthatnak tovább (jelenleg a negyedik helyen állnak), de a franciák, bolgárok és osztrákok elleni összecsapásokon szeretnének annyi pontot gyűjteni (ez egyébként bravúr lenne), amennyivel felléphetnének a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Érdekesség, hogy a magyarok a közelmúltban Romániában edzőtáboroztak, és eközben a házigazdák ellen játszottak egy tesztmérkőzést, akkor 5:1- re kaptak ki, melyért Balatonfüreden szerettek volna mindenképpen visszavágni.

A találkozó ennek megfelelően a házigazdák (akiknél a Bajnokok Ligája selejtező küzdelemre készülő MTK- ban focizó játékosok ezúttal nem kaptak meghívót) fölényével indult, ám a 18. percben öngólt vétettek, majd a 20. -ban szabadrúgásból is betaláltak a románok.

A magyar női labdarúgó válogatott, legjobbjait nélkülözve nem bírt a románokkal, ma a harmadik helyért játszik a tornán (Fotó: Zwicker Tamás)

 

Ez érezhetően megfogta a vendéglátókat, ám szünet után sikerült több helyzetet is kialakítani, de csak a szépítő gól jött össze, ezt éppen a Romániában idegenlégióskodó Vágó szerezte nyolc perccel a meccs vége előtt.

- Hiába voltunk fölényben a második félidőben, a helyzetkihasználásunkon sokat kell még javítanunk, az egyéni hibákat pedig el kell kerülnünk, ha győzni szeretnénk - értékelt Markó Edina.

A másik találkozón: Szlovákia-Horvátország 2:1 (1:1).

A magyar együttes kedden 14.00 órakor a bronzmérkőzést a horvátok ellen játssza a balatonfüredi stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!