Sport

2014.08.04. 14:23

Vasárnap már kezdődik az Eb-selejtező

Podgorica – A montenegrói felkészülési torna zárómeccsén a házigazdától kapott ki 13 ponttal a magyar férfi kosárlabda-válogatott.

Tóth Gábor

Montenegró–Magyarország 78-65 (20-15, 13-12, 21-16, 24-22). – Podgorica, 300 néző, felkészülési válogatott kosárlabda-mérkőzés.

Montenegró, legjobb dobók: Sehovics 16, Maras 12 Popovics 12, Dragicsevics 10.

Magyarország: Wittmann 7/6, Thomas 12/9, Vojvoda 17/9, Tóth N. 4, Keller 4. Csere: Dénes 7/3, Supola 2, Csorvási 4, Ruják 3/3, Eilingsfeld 5. Szövetségi kapitány: Sztojan Ivkovics.

Válogatottunk vasárnap este Podgoricában, a házigazda Montenegró ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a portugáliai Eb-selejtező előtt (pénteken a torna nyitányán 70-67-re győztük le Svájcot). Tóth Ádám belázasodott, így a paksi center nem tudta vállalni a játékot. A mieink ennek ellenére is végig partiban voltak a hazaiakkal, pár perccel a vége előtt még csak 4 pont volt a különbség, végül 13-mal maradtunk alul. A magyar válogatott ezzel mindkét meccsét megnyerő Montenegró mögött és a kétszer veszítő Svájc előtt második lett a tornán.

– Azzal a Montenegróval játszottunk, amely 30 ponttal verte Svájcot. A fiúk azt a taktikát, amit megbeszéltünk, maximálisan betartották. Védekezésben tudtuk azt gyakorolni, amit a portugálok ellen elterveztünk. Nagyon jól működött a csapat, támadásban is szellemesen játszottunk, jó százalékkal dobtunk. A montenegróiak a fizikális különbségüket sokszor érvényesítették a palánk alatt, tulajdonképpen ennek is köszönhetik a győzelmüket. Ennek ellenére úgy érzem, hogy jó úton haladtunk, bízom benne, hogy Portugáliában is sikerül így teljesítenünk – értékelt Poór Péter szövetségi edző.

A válogatott péntekig még Kecskeméten edzőtáborozik. Vasárnap pedig Portugália vendégeként megkezdi az Eb-selejtező sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!