Lóerő

2014.08.07. 12:50

Lopják a luxusautókat

Továbbra is keresettek a prémium autómárkák a tolvajok körében. A 2013-as lopási statisztikák alapján az eltulajdonított kocsik top tízes listáján előkelő helyen szerepelnek a Volkswagen, a BMW és a Mercedes modelljei.

Szabó Zoltán

Tényként kijelenthető, hogy amit el akarnak lopni, azt el is fogják. A biztonsági rendszerekkel csak lassítani lehet ezt a folyamatot. A jelenleg létező leghatásosabb oltalmat a casco jelenti, lopáskár fedezettel, állítják a biztosítók. Hozzáteszik: egy nagy értékű autó esetében kiemelten igaz, hogy sokkal könnyebb ennek a biztosítási terméknek az önrészét kigazdálkodni, mint utóbb a gépjármű teljes vételárát előteremteni. Ettől függetlenül számtalan ember bízza értékes autója védelmét biztosítás helyett inkább a lopásgátló berendezésekre. Az egyik biztosító szakembere úgy véli, továbbra is keveset tudnak a tulajdonosok a casco biztosításról, és amit tudnak azt is pontatlanul, eleve negatív megközelítéssel. Szerinte az igazság az, hogy a luxusautóknak is csak a casco biztosítás nyújthat teljes körű védelmet. Más kérdés, hogy a cascoról az él az autósok egy részének a fejében, hogy állandóan csak fizetni kell érte és nem kapnak cserébe semmit. Lássuk be, ebben is van igazság. Mert amíg nem történik valami nagy baj, addig tényleg csak fizetünk.

Amíg nem történik valami.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!