Haladás

2014.08.08. 10:34

Radó András nélkül Diósgyőrbe

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában vasárnap 18.30-as kezdéssel (TV: Sport2) a Szombathelyi Haladás a Diósgyőr vendége lesz. Radó András sérült.

Pum András

Két forduló után négy ponttal a negyedik helyen áll a DVTK, amely a nyitányon Miskolcon 2-1-re verte a Puskás Akadémiát, majd Újpesten – Egerszegi és Debreceni kiállítása miatt a hajrában kilenc emberrel játszva – 1-1-es döntetlent játszott. Közben kettős vereséggel, 1-8-as összesítéssel búcsúzott az Európa-ligától az orosz FK Krasznodar ellen. A Haladás egy gyengére sikerült Újpest (0-1) elleni hazai rajt után jó játékkal Kecskeméten ugyanilyen arányban győzött.

– Jelen pillanatban a Videoton és a Győr mellett a Diósgyőré az egyik legerősebb játékoskeret idehaza – mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Emellett jó edzőjük van, és bár kiestek az Európa-ligábó,l megsüvegelendő eddigi  teljesítményük. Bő keretükben magyar szinten több klasszisjátékost is felvonultatnak. A védelemben Okuka, Husic, Kádár, Alves, a középpályán Elek, Gosztonyi, Bognár, Bori, Nikházi, elöl Grumic, Bacsa, Takács, és a frissen igazolt Griffiths. Akadnak gondjaik is, két eltiltottjuk mellett Elek sérült. Hazai pályán erőteljes támadófocit játszanak, magas, erős labdarúgóik vannak, pontrúgásaik és fejjátékuk életveszélyes. Felállásukat tekintve két belső támadóval rohamoznak. Ami minket illet, nagyon nagy dolog volt, hogy nyertünk Kecskeméten, ahhoz képest, hogy a bajnokság elején járunk, szépen összeállt a játékunk. Ezzel a futballal Diósgyőrben is sikeresek lehetünk, de  helyzeteinkkel jobban kell gazdálkodnunk, hiszen vasárnap valószínűleg kevesebb lehetőségünk lesz, mint Kecskeméten volt. Győzni megyünk Miskolcra, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Radó Kecskeméten négy-öt komoly rúgást kapott, azóta is fáj a térde, így nem játszhat vasárnap, Gyurján Bence pedig még nem bevethető.

Összeállítás: Rózsa – Dvorschák, Fehér, Devecseri – Medgyes, Jagodics M., Szakály, Katona – Nagy O., Gaál, Halmosi.

Cserék: Gyurján M., Schimmer, Varga G., Jancsó, Városi, Németh M., Zamostny.

Tavaly ősszel (2-2) a Rohonci úton Németh Márió szerezte a második gólunkat a Diósgyőr ellen

A mérkőzést Németh Ádám vezeti, segítői Berettyán Péter és Horváth Róbert.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!