Sport

2014.08.08. 09:50

Véget ért a strandröplabda bajnokság

Zánka - A SMASH strandröplabda bajnokság négy forduló után befejeződött. A szervezők először választottak különböző helyszíneket, hiszen Füreden kétszer, Almádiban és Zánkán csaptak össze a résztvevők.

Novothny Ottó

A Veszprémi Röplabda Klub három évvel ezelőtt szervezte meg először a strandröplabda bajnokságot. Azóta az egyesület megszűnt, de a verseny szerencsére nem.

Az biztos, hogy évről évre egyre többen választják ezt a mozgásformát. Az első szezonban három napon hatvankét csapat lépett homokra, míg az idén már nyolc napon keresztül száznál több egység versengett egymással.

A négy helyszínen lebonyolított tornák lezárultak, kialakult a végeredmény. A nyílt kategóriában a Sikvölgyi Martin-Végh Dávid kettős győzött, megelőzve a Kaposi Tamás-Soós András és Varga Jácint-Hartinger Zoltán kettőst. Ebben a mezőnyben összességében harmincnégy duó szerzett pontot a nyáron.

A strandröplabda egyre népszerűbb sportág évről, évre (Fotó: Penovác Károly)

 

A nőknél Pintér Eszter-Jezerniczki Tímea állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, második helyen a Járai Johanna-Kovács Lilla, harmadikon a Brányi Alexandra-Májusi Dóra csapat végzett. Itt huszonhárom páros került fel a pontlistára.

A negyven vegyes páros közül a Varga-Brányi duó végzett az élen, mögöttük a Jezerniczki-Gaál Szilárd, illetve a Récsei Richárd-Boller Anna közösség zárt.

Az amatőrök mezőnyét hat induló alkotta, közülük a Varga Bálint Marcell, Raboczki Zoltán, Hegyesi Dávid összeállítású trió végzett az élen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!