Hírek

2014.08.08. 12:29

Torlódás a 86-oson - Aszfaltozás miatt egyórás is lehet a várakozás

Körmend – Rengeteg türelemre és megértésre lesz szükségük azoknak, akiknek hétfőig a körmendi körforgalom felé vezet az útjuk. Aszfaltozzák a körforgalmat, ezért akár egyórás várakozásra, araszolásra is fel kell készülni.

Bajdó Bettina

Elkezdték Körmendnél a 86-os és 8-as főutak kereszteződésében a körforgalom aszfaltozását. A magyar közút tájékoztatása szerint komoly fennakadások várhatók egészen vasárnap estig. Reggel hét órakor kezdik meg a munkát, melyet várhatóan délután öt órakor fejeznek majd be. Közleményükben azt írják, hogy a munkálatok miatt a szokottnál hosszabb menetidőre kell számítaniuk azoknak, akik ezen az útvonalon közlekednek. Időnként akár 10 percet meghaladó várakozásra, vagy araszolásra is fel kell készülni, ezért azt ajánlják, hogy aki teheti, inkább kerülje el az érintett útszakaszt.

Információnk szerint ennél azonban jóval hosszabb várakozási időre kell készülni. Hétvégén nagyobb a forgalom a főúton, sokan mennek, illetve térnek haza nyaralásból, továbbá két nemzetközi főútvonal is ennél a csomópontnál találkozik. A körforgalom az ütőere a főutaknak. Mivel ezeken a szakaszokon több helyütt építkezés miatt korlátozás van, eddig is várniuk kellett a közlekedőknek. A forgalmat az aszfaltozás miatt nem tudják elterelni, csak egy lehetőség maradt, a várakoztatás.

A rendőrök a helyszínen irányítják a forgalmat, szükség is van a segítségükre. Már pénteken hosszú sorok alakultak ki, sőt délután a várakozási idő alatt egy kamionos rosszul is lett, mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Hozzá mentőt is kellett hívni. Szombaton és vasárnap is arra kell készülni, hogy nem 10 percet, hanem akár egy órát is kell várakozni a nagy melegben. Az autók torlódhatnak, így hosszú kocsisorok alakulhatnak ki a főutakon. A meleg idő miatt az utazóknak azt ajánlják, hogy folyadék mindenképpen legyen náluk.

Arra kérnek mindenkit, hogy aki tud alternatív útvonalat, az arra kerüljön. Aki Szombathelyről Körmend, illetve Szentgotthárd felé megy, az Ják felé vegye az irányt, a másik oldalról pedig Sorokpolányon át lehet kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!