Foci

2014.08.08. 11:55

Pontért utaznak a bajnok otthonába a felcsútiak

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának 20.30-kor kezdődő szombati záró mérkőzésén a Puskás Akadémia FC a DVSC-TEVA csapatának lesz a vendége. A felcsútiak megpróbálják a lehetetlent, és elkerülni a vereséget a bajnoki címvédőtől.

Káldor András

Legutóbb a tavalyi szezon 29. fordulójában találkozott egymással a két csapat, ez a mérkőzés főként debreceni szempontból emlékezetes, hiszen 1-0-as felcsúti győzelmük egyben a bajnoki címet is jelentette számukra. Azóta a Loki már el is búcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, éppen a héten estek ki eléggé érdekes körülmények között, a 94. percben kapott góllal a Bate Boriszov otthonában. Nagy kérdés, hogy ez az ütés mennyire maradt benne a debreceni fejekben, és Kondás Elemér vezetőedző mennyire fogja csapatát rotálni, de nem kell ahhoz jóstehetségnek lenni, hogy nagy valószínűséggel egy teljesen más kezdő tizenegy fogadja majd a Puskás gárdáját. Két mérkőzés egy pont – ez a mérlege eddig a felcsúti együttesnek. Ez lehetne akár több is, ha megfelelően koncentráltak lettek volna legutóbb a Pécs ellen.

Benczés Miklós vezetőedző nincs könnyű helyzetben, mivel a címvédő otthonában nem ők az esélyesek, de azért jó lenne őket meglepni. Már csak azért is, hogy ne szakadjanak le túlságosan a középmezőnytől, és ne ismételődjön meg a tavalyi idény, amikor izgulniuk kellett a hajrában a bennmaradásért. Ráadásul a sorsolásuk sem tűnik könnyűnek, csupa olyan mérkőzés jön egymás után szeptember közepéig, ahol bravúr lenne a három pont megszerzése.

– Egyáltalán nem vár ránk könnyű feladat, hiszen a mégiscsak a regnáló bajnokhoz látogatunk. Ráadásul nem úgy sikerült számukra a bajnoki rajt, ahogy eltervezték, hiszen öt pontot veszítettek már. Rajtuk van a nyomás, ugyanis nagyon „letapadnának”, amennyiben nem a kedvük szerint alakulna a végeredmény. Arra számítok, hogy a korábbiakkal ellentétben nem fog tartalékolni Kondás Elemér, és a legerősebb csapatát állítja ki. Tavaly ugyan vereségeket szenvedtünk tőlük, de két szoros meccset játszottunk, bízom abban, hogy erre alapozhatunk. Az elmúlt mérkőzésen többször veszélyeztettük a pécsiek kapuját, remélem, hogy a Nagyerdei Stadionban is ki tudunk alakítani olyan helyzeteket, amelyekből betalálunk. Stabilnak kell lennünk hátul, mert kapott gól nélkül nehéz lesz lehozni a meccset – hangsúlyozta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!