Jégkorong

2014.08.08. 13:00

Palkó Dorka az egyetlen női hokiedző Dunaújvárosban

Dunaújváros - Talán kevesen tudják, de a Dab.Docler utánpótlásnevelésében egy hölgy is dolgozik. Palkó Dorkát a jégcsarnokban nyugodtan nevezhetjük a legkisebbek anyukájának. Nemcsak neveli védi, óvja a kicsiket.

Boda Bence

- Gyerekkoromban édesapám vitt el először az Acélbikák mérkőzésére, hamar szurkolóvá váltam - kezdi a történetet Palkó Dorka arról, hogyan is került a jégpálya közelébe. 2002-ben már volt női csapat itt Dunaújvárosban, abban az évben kezdtem el jégkorongozni. Sokáig hobbi volt, azután egy idő után már a fiúk között is jégre léptem, akkor kezdtem tulajdonképpen komolyabban foglalkozni a sporttal. Mivel szeretem a gyerekeket, s a jégkoronggal is egyre közelebbi kapcsolatba kerültem, jelentkeztem a Testnevelési Főiskolára, ahol testnevelői szakon diplomáztam, ez A-licencces edzői képesítésnek felel meg. Amikor 2011-ben gyakorlat kellett, akkor kerestem meg Vladimír Babic-ot, aki rögtön mélyvízbe dobott: tíz kisgyereket kaptam az első napomon, de szerencsére hamar sikerült akklimatizálódnom, és beilleszkedtem a csapatba.

Palkó Dorka egyik fontos feladata, hogy a kicsikkel megszerettesse a jégkorongot

Az első benyomást a gyerekek Palkó Dorka útmutatásával szerzik meg a jégkoronggal kapcsolatban, hiszen a korcsolyaoktatást is ő tartja a kezdőknek.

- Én vagyok az a személy, aki azon igyekszik, hogy a gyerekek beleszeressenek a jégkorongba, illetve a legkisebbek velem tapasztalják meg az első lépéseket korcsolyával. Emellett az U8-as és U10-es csapatnál is segítek. Nemrég tértem haza Vierumäkiből, Finnországból, ahol a Nemzetközi Jégkorong Szövetség továbbképző táborában vettem részt. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam, nagyon élménydús és jól szervezett egy hetet tölthettem Skandináviában, ahol pont olyan területekben fejlődhettem, amikben szerettem volna.

Palkó Dorka továbbra is komoly célkitűzésekkel tekint a jövőbe: - Erős és széles dunaújvárosi utánpótlás-bázist szeretnénk kialakítani az elmúlt években ezt sikerült megalapozni, úgyhogy reális célnak látom, hogy a dunaújvárosi utánpótlás-nevelés újra az élen járjon, az biztos, hogy mi továbbra is ezen fogunk dolgozni. Emellett a magyar női válogatottaknál is szeretném segíteni a szövetség munkáját, ha minden jól megy, a közeljövőben az U15-ös magyar női válogatott szakmai programjában segíthetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!