Sportvilág

2014.08.08. 15:41

EL: svájci ellenfelet kapott a Debrecen

Nyon – A Debrecen a svájci Young Boys gárdájával találkozik a labdarúgó Európa-liga utolsó selejtezőkörében – a párharc győztese a főtáblára jut.

Tóth Gábor

A magyar bajnoki címvédő nem kiemeltként várhatta a sorsolást. Ellenfele az orosz Lokomotiv Moszkva, a német Borussia Mönchengladbach, a cseh Sparta Praha, a spanyol Villarreal vagy a svájci Young Boys lehetett – utóbbi, talán leggyengébb riválist kapta. A 11-szeres svájci bajnok berni klubot 1898-ban alapították, játékoskeretének jelenlegi értéke a transfermarkt.de adatai szerint 21,05 millió euró (a DVSC-é 10,55 millió euró).

Legértékesebb játékosa az egyaránt 2.5 millió euróra taksált svéd csatár, Alexander Gerndt és a szerb védő, Milan Vilotics. Van még cseh, elefántcsontparti, ghánai, japán és argentin légiósa is. Az együttes legutóbb a 3. helyen végzett a svájci élvonalban. A Young Boys a párharc esélyese, de a hírek szerint a svájci gárda több alapembere sérüléssel bajlódik. Svájcban már tart a bajnokság, a Young Boys a 7. helyen áll három meccs után, két döntetlen és egy vereség a mérlege. Az első mérkőzést augusztus 21-én rendezik Bernben, a visszavágót 28-án a Nagyerdei Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!