Bük

2014.08.08. 15:00

Új autója lett a büki idősek otthonának

Bük - Új gépkocsival szállítják az idősek otthonának lakóit szakrendelésre, gyorsabb az ebéd kiszállítása.

Némethy Mária

A büki önkormányzat a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ részére új gépkocsit vásárolt úgy hat millió forintért.

– A gépkocsi alapvető feladata az intézmény gondozottainak szolgálata. Az ezidáig használt gépkocsi, már tíz éves, és a jelenlegi feladatokhoz kicsinek bizonyult – közli Taródi Lajos, az intézmény vezetője.

Bódi János gépkocsivezető szállítja az időseket, viszi az ételt. Fotó: Taródi Lajos

Valós szükségletekre épülő, minőségi szociális ellátórendszert működtetnek a bükiek, munkájukat a nélkülöző, szenvedő, a társadalom perifériájára szorult emberrel való együttérzés jellemzi. Jelentős gond volt, hogy mivel megnőtt az étkeztetettek száma, ezért csak két fordulóval tudták kivinni az ebédet az érintettek részére. Ezzel természetesen megnövekedett a kiszállítás ideje.

A másik ok, hogy gyakran kell szakellátásra, szakrendelésre Szombathelyre vinniük az idősek otthona lakóit, akik mozgásukban erősen korlátozottak, és csak kerekesszékkel, járókerettel tudnak közlekedni, ezért a segédeszközöket is szállítani kell velük együtt. És természetesen ilyenkor szociális gondozó kíséri őket vizsgálatra, aki(k)nek szintén kell helyet biztosítani. Ez az új autó most mindezt a problémát megoldja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!