Videoton

2014.08.08. 14:45

Nagy dunántúli rangadó - Szombaton délután a Videoton FC a Győri ETO-t fogadja

Szombaton, 16.30-tól rendezik a Dunántúl egyik legnagyobb rangadóját, a Videoton FC-Győri ETO FC NB I-es labdarúgó-mérkőzést. Ez az a csata, amelyet mindkét fél drukkerei különösen várnak.

Bobory Balázs

- Nem futballoztam, nem verekedtem, mindössze az ajtót csaptam rá a kezemre. Nem én játszom szombaton, vagyis a munkámat nem befolyásolja a sérülés - mondta mosolyogva Joan Carillo, a Videoton FC vezetőedzője, akinek jobb keze sínben volt a csütörtöki tréning előtt.

A spanyol mestert ez a probléma mindössze a mágnestáblánál, a taktika felvázolása közben zavarhatja, de minden bizonnyal ebben az esetben sem lesz legyőzhetetlen akadály.

A piros-kékek két 3-0-ás sikerrel rajtoltak a bajnokságban, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a tabellát a szintén hibátlan MTK és Paks előtt.

- Soha nem lehetek teljesen elégedett, mindig van min javítani, és így vannak ezzel a futballistáim is. Azonban nem panaszkodhatom az első két forduló után a fejlődésünket, a játékunkat látva - mondta Carillo. A labdatartás, és a kombinatív játékunk is megfelelő volt, ezt az utat kell tovább folytatnunk. A múlttal, és a mögöttünk álló két mérkőzéssel már nem igazán kell foglalkozni, hiszen itt van máris egy nehéz feladat.

Haraszti Zsolt (b) és Pátkai Máté randevúja ismét létrejöhet szombaton a Sóstói Stadion gyepén

A nehéz feladat a Győr legyőzését jelenti. A fehérvári drukkerek többsége semminek sem örülne jobban, mint a nagy rivális elleni sikernek, már csak a módszert kell megtalálni a három pont begyűjtéséhez.

- Nagyon jól esett a szurkolók támogatása az első két fordulóban, személy szerint ezért nagyon hálás vagyok, de így éreznek a játékosok is - folytatta a szakember. Szeretnénk nyerni szombaton, ha sikerül, akkor a győzelmet a drukkereknek ajánljuk. Nagyon nehéz meccs vár ránk, de szerencsére a Győrre is. Az biztos, hogy az ETO a magyar bajnokság legjobb öt csapata között ott van, akármilyen eredményeket is ért el korábban. Fizikai szempontból nagyon erős együttes, amely egységes, a mag régóta együtt futballozik. Úgy gondolom, kifejezetten jó mérkőzést vívhat a két csapat szombat délután.

A fehérvári szakmai stáb egészen biztosan nem számíthat Kovács Istvánra, akit az első fordulóban állítottak ki és ezen a mérkőzésen még eltiltását tölti. Kérdéses még a horvát Dinko Trebotic játéka is, akit a múlt héten sérülés miatt kellett az első félidőben lecserélni.

A Videoton várható kezdőcsapata: Calatayud Brachi, Juhász, Vinícius, Stopira Simon Á., Sándor Gyurcsó, Kleinheisler, Oliveira Nikolics N.

A Győr az előző szezonban nagy tavaszi hajrájának köszönhetően a bajnoki dobogó második fokára tornázta fel magát, ezért indulhatott is az Európa Ligában. A zöld-fehérek a svéd Göteborgtól itthon 3-0-ra kikaptak, aztán idegenben 1-0-ra nyertek, de ez nem változtatott a kiesés tényén, amely után következett még egy pofon.

A magyar bajnokság 1. fordulójában a Paks otthonába látogatott Horváth Ferenc legénysége, és nagy meglepetésre 2-0-ra kikapott. Elhúzódó válságról azért nem beszélhetünk, hiszen a múlt héten a Budapest Honvéd látogatott az ETO Parkba és köszönt el onnan 3-1-es vereség tudatában.

A győriek legnagyobb erőssége egyértelműen a támadósor, ahol már korábban is szinte csak válogatottak futballoztak, a csapatrész pedig a nyáron kiegészült az Ausztriából hazatérő Priskin Tamással, aki Rudolf Gergellyel, Varga Rolanndal együtt rendkívül veszélyes triót alkothat.

A győriek mesterének, Horváth Ferencnek néhány hete a hátvédsor összeállításánál akadtak bőven gondjai, de azóta valamelyest konszolidálódott a helyzet.

A Győr várható csapata: Kocic Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi Kamber, Pátkai Koltai, Rudolf, Varga R. Priskin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!